Pannkakspyramid Suzette

Betyg (1-5):
3.36 (25 betyg)

Maffig pannkakstårta med apelsinsås, luftig grädde och jordgubbar.

Tillagningstid: 50 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 8 dl standardmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 6 msk smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • Apelsinsås:
  • 2 msk smör
  • 0.75 dl strö- eller florsocker
  • 2 apelsiner, rivet skal och pressad saft
  • Fyllning:
  • 3 dl vispad vispgrädde
  • 1 liter skivade jordgubbar
  • 2 msk färsk mynta eller citronmeliss

Gör så här

  1. Vispa ihop mjölken med mjölet blandat med bakpulver, salt och vaniljsocker. Blanda i äggen och vispa till en slät smet. Grädda pannkakor och plättar i 4 olika storlekar. Låt svalna.
  2. Blanda ingredienserna till apelsinsåsen i en kastrull. Sjud såsen några minuter så att den blir simmig. Låt svalna.
  3. Trava pannkakor och plättar ovanpå varandra i storleksordning. Bred grädde på vartannat lager och apelsinsås och jordgubbsskivor på vartannat. Ringla över resten av apelsinsåsen och lägg på lite gröna blad.

Tips

Apelsinsåsen kan ersättas med ca 1 dl kolasås (från tub).

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nichole

2014-07-26

Äcklig! Fy! Blä! Yuk!

Liknande recept

Tortillachips med dipp och frukt

(1)

Min godaste rabarberpaj

(27)

Fruktsallad med polkagrädde

(6)

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

(3)

Banoffee-paj

(83)

Äggtoddy med apelsin

(1)

Frozen key lime pie i skål

(33)

Snabba marängbakelser

(1)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 8 dl standardmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 6 msk smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • Apelsinsås:
  • 2 msk smör
  • 0.75 dl strö- eller florsocker
  • 2 apelsiner, rivet skal och pressad saft
  • Fyllning:
  • 3 dl vispad vispgrädde
  • 1 liter skivade jordgubbar
  • 2 msk färsk mynta eller citronmeliss

Pannkakspyramid Suzette

Betyg (1-5):
3.36 (25 betyg)

Maffig pannkakstårta med apelsinsås, luftig grädde och jordgubbar.

Tillagningstid: 50 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop mjölken med mjölet blandat med bakpulver, salt och vaniljsocker. Blanda i äggen och vispa till en slät smet. Grädda pannkakor och plättar i 4 olika storlekar. Låt svalna.
  2. Blanda ingredienserna till apelsinsåsen i en kastrull. Sjud såsen några minuter så att den blir simmig. Låt svalna.
  3. Trava pannkakor och plättar ovanpå varandra i storleksordning. Bred grädde på vartannat lager och apelsinsås och jordgubbsskivor på vartannat. Ringla över resten av apelsinsåsen och lägg på lite gröna blad.

Tips

Apelsinsåsen kan ersättas med ca 1 dl kolasås (från tub).

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nichole

2014-07-26

Äcklig! Fy! Blä! Yuk!

Liknande recept

Tortillachips med dipp och frukt

(1)

Min godaste rabarberpaj

(27)

Fruktsallad med polkagrädde

(6)

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

(3)

Banoffee-paj

(83)

Äggtoddy med apelsin

(1)

Frozen key lime pie i skål

(33)

Snabba marängbakelser

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies