Pannkakspyramid Suzette

Betyg (1-5):
3.36 (25 betyg)

Maffig pannkakstårta med apelsinsås, luftig grädde och jordgubbar.

Tillagningstid: 50 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 8 dl standardmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 6 msk smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • Apelsinsås:
  • 2 msk smör
  • 0.75 dl strö- eller florsocker
  • 2 apelsiner, rivet skal och pressad saft
  • Fyllning:
  • 3 dl vispad vispgrädde
  • 1 liter skivade jordgubbar
  • 2 msk färsk mynta eller citronmeliss

Gör så här

  1. Vispa ihop mjölken med mjölet blandat med bakpulver, salt och vaniljsocker. Blanda i äggen och vispa till en slät smet. Grädda pannkakor och plättar i 4 olika storlekar. Låt svalna.
  2. Blanda ingredienserna till apelsinsåsen i en kastrull. Sjud såsen några minuter så att den blir simmig. Låt svalna.
  3. Trava pannkakor och plättar ovanpå varandra i storleksordning. Bred grädde på vartannat lager och apelsinsås och jordgubbsskivor på vartannat. Ringla över resten av apelsinsåsen och lägg på lite gröna blad.

Tips

Apelsinsåsen kan ersättas med ca 1 dl kolasås (från tub).

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nichole

2014-07-26

Äcklig! Fy! Blä! Yuk!

Liknande recept

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

(3)

Min godaste rabarberpaj

(27)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Kardemumma- och vaniljpannacotta med rabarberkompott och mandelkrisp

(36)

Frozen key lime pie i skål

(33)

Frukt och bär med vaniljkräm

(1)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Vit chokladmousse med passionsfrukt och maränger

(110)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 8 dl standardmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 6 msk smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • Apelsinsås:
  • 2 msk smör
  • 0.75 dl strö- eller florsocker
  • 2 apelsiner, rivet skal och pressad saft
  • Fyllning:
  • 3 dl vispad vispgrädde
  • 1 liter skivade jordgubbar
  • 2 msk färsk mynta eller citronmeliss

Pannkakspyramid Suzette

Betyg (1-5):
3.36 (25 betyg)

Maffig pannkakstårta med apelsinsås, luftig grädde och jordgubbar.

Tillagningstid: 50 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop mjölken med mjölet blandat med bakpulver, salt och vaniljsocker. Blanda i äggen och vispa till en slät smet. Grädda pannkakor och plättar i 4 olika storlekar. Låt svalna.
  2. Blanda ingredienserna till apelsinsåsen i en kastrull. Sjud såsen några minuter så att den blir simmig. Låt svalna.
  3. Trava pannkakor och plättar ovanpå varandra i storleksordning. Bred grädde på vartannat lager och apelsinsås och jordgubbsskivor på vartannat. Ringla över resten av apelsinsåsen och lägg på lite gröna blad.

Tips

Apelsinsåsen kan ersättas med ca 1 dl kolasås (från tub).

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nichole

2014-07-26

Äcklig! Fy! Blä! Yuk!

Liknande recept

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

(3)

Min godaste rabarberpaj

(27)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Kardemumma- och vaniljpannacotta med rabarberkompott och mandelkrisp

(36)

Frozen key lime pie i skål

(33)

Frukt och bär med vaniljkräm

(1)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Vit chokladmousse med passionsfrukt och maränger

(110)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies