Pannkaka med plommonkompott

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

De här frasiga pannkakorna är som en dröm med vaniljdoftande plommonkompott .

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 6 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.5 tsk salt
  • smör, till stekning
  • 1 msk vallmofrön
  • florsocker, till garnering
  • Plommonkompott
  • 500 g plommon
  • 1 dl katrinplommon
  • 2 dl strösocker
  • 1 vaniljstång

Gör så här

  1. Vispa ihop hälften av mjölken med vete- och mandelmjöl. Tillsätt resten av mjölken, ägg, vaniljpulver och salt och vispa till en jämn smet.
  2. Kärna ur plommonen och skär i klyftor. Lägg plommon, katrinplommon och socker i en kastrull. Skrapa fröna ur vaniljstången och lägg dem och stången i kastrullen. Koka till tjock konsistens, ca 15 min. Lyft upp vaniljstången och låt kompotten svalna.
  3. Smält smör i en stekpanna. Häll ca ¾ dl pannkakssmet i pannan, strö över lite vallmofrön och stek några minuter på ena sidan. Vänd och stek några minuter på andra sidan. Gör likadant med resten av smeten.
  4. Pudra florsocker över pannkakorna och servera med plommonkompotten och ev vispgrädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vit chokladmousse med blueberry swirl

(38)

Bananpannkakor

(32)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Vattenmelonsoppa

(0)

Tropisk fruktsallad

(3)

Hallonsmoothie

(7)

Grekisk dessertbägare

(0)

Frasvåfflor

(123)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 6 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.5 tsk salt
  • smör, till stekning
  • 1 msk vallmofrön
  • florsocker, till garnering
  • Plommonkompott
  • 500 g plommon
  • 1 dl katrinplommon
  • 2 dl strösocker
  • 1 vaniljstång

Pannkaka med plommonkompott

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

De här frasiga pannkakorna är som en dröm med vaniljdoftande plommonkompott .

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop hälften av mjölken med vete- och mandelmjöl. Tillsätt resten av mjölken, ägg, vaniljpulver och salt och vispa till en jämn smet.
  2. Kärna ur plommonen och skär i klyftor. Lägg plommon, katrinplommon och socker i en kastrull. Skrapa fröna ur vaniljstången och lägg dem och stången i kastrullen. Koka till tjock konsistens, ca 15 min. Lyft upp vaniljstången och låt kompotten svalna.
  3. Smält smör i en stekpanna. Häll ca ¾ dl pannkakssmet i pannan, strö över lite vallmofrön och stek några minuter på ena sidan. Vänd och stek några minuter på andra sidan. Gör likadant med resten av smeten.
  4. Pudra florsocker över pannkakorna och servera med plommonkompotten och ev vispgrädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vit chokladmousse med blueberry swirl

(38)

Bananpannkakor

(32)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Vattenmelonsoppa

(0)

Tropisk fruktsallad

(3)

Hallonsmoothie

(7)

Grekisk dessertbägare

(0)

Frasvåfflor

(123)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies