Pannacotta vanilj

Betyg (1-5):
3.8 (10 betyg)

En klassisk italiensk dessert som kan varieras i det oändliga. Här är ett grundrecept.

Tillagningstid: 15 minuter + tid att stelna
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 2 gelatinblad eller 1 tsk gelatinpulver + 1,5 msk vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 msk socker
  • 1 vaniljstång eller 1 tsk malen kardemumma
  • 3 dl matyoghurt
  • Lingon- eller björnbärstopping:
  • 2 gelatinblad
  • 1 dl outspädd fläderblomssaft
  • 1 dl lingon eller björnbär

Gör så här

  1. Blanda gelatinpulver och kallt vatten i till exempel en kopp eller lägg gelatinbladen i kallt vatten. Låt svälla 5 minuter.
  2. Koka upp grädde och socker så att sockret löser sig. Ta kastrullen från värmen. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna. Tillsätt vaniljfröna eller malen kardemumma.
  3. Ta upp gelatinbladen och krama ur dem. Lägg bladen eller det svällda pulvret i grädden och låt smälta under omrörning. Rör i yoghurten.
  4. Häll upp blandningen i vattensköljda portionsformar eller glas. Låt stå i kylen 3-4 timmar.
  5. Topping: lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Värm upp saft i en kastrull. Krama ur gelatinbladen, lägg dem i saften så de smälter. Rör i lingon eller björnbär. Fördela toppingen på pannacottan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Peter Karberg

2015-04-06

Gott och lättgjort. Yoghurten ger en bra brytning mot sötman men gör den kanske mindre barnvänlig. Valde kardemummaspåret.

Johan

2014-03-26

Inte helt nöjd. Tror man ska skippa matyogurten. Det blev för mycket smak av den enligt mig.

Birgit Persson

2013-08-25

Mycket bra recept har endast använt gelatinblad god lagom söt smak

Liknande recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Hallontarte

(34)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Dansk marsipan- och jordgubbstårta

(25)

Yoghurtbägare med hjortron

(5)

Snabba marängbakelser

(1)

Grillade aprikoser med vispad vanilj crème fraiche

(1)

Kardemummapannacotta med havtornstopping

(25)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 gelatinblad eller 1 tsk gelatinpulver + 1,5 msk vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 msk socker
  • 1 vaniljstång eller 1 tsk malen kardemumma
  • 3 dl matyoghurt
  • Lingon- eller björnbärstopping:
  • 2 gelatinblad
  • 1 dl outspädd fläderblomssaft
  • 1 dl lingon eller björnbär

Pannacotta vanilj

Betyg (1-5):
3.8 (10 betyg)

En klassisk italiensk dessert som kan varieras i det oändliga. Här är ett grundrecept.

Tillagningstid: 15 minuter + tid att stelna
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda gelatinpulver och kallt vatten i till exempel en kopp eller lägg gelatinbladen i kallt vatten. Låt svälla 5 minuter.
  2. Koka upp grädde och socker så att sockret löser sig. Ta kastrullen från värmen. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna. Tillsätt vaniljfröna eller malen kardemumma.
  3. Ta upp gelatinbladen och krama ur dem. Lägg bladen eller det svällda pulvret i grädden och låt smälta under omrörning. Rör i yoghurten.
  4. Häll upp blandningen i vattensköljda portionsformar eller glas. Låt stå i kylen 3-4 timmar.
  5. Topping: lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Värm upp saft i en kastrull. Krama ur gelatinbladen, lägg dem i saften så de smälter. Rör i lingon eller björnbär. Fördela toppingen på pannacottan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Peter Karberg

2015-04-06

Gott och lättgjort. Yoghurten ger en bra brytning mot sötman men gör den kanske mindre barnvänlig. Valde kardemummaspåret.

Johan

2014-03-26

Inte helt nöjd. Tror man ska skippa matyogurten. Det blev för mycket smak av den enligt mig.

Birgit Persson

2013-08-25

Mycket bra recept har endast använt gelatinblad god lagom söt smak

Liknande recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Hallontarte

(34)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Dansk marsipan- och jordgubbstårta

(25)

Yoghurtbägare med hjortron

(5)

Snabba marängbakelser

(1)

Grillade aprikoser med vispad vanilj crème fraiche

(1)

Kardemummapannacotta med havtornstopping

(25)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies