Pannacotta med kardemumma och passionsfrukt

Betyg (1-5):
4.5 (8 betyg)

Receptet hittar du även i kokboken Mer vego av Sara Ask och Lisa Bjärbo och fotograf Ulrika Pousette.

Tillagningstid: 20 minuter + tid i kyl
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 4 krm röd melatin
  • 0.5 dl vatten
  • 3 passionsfrukter
  • Ev citronmeliss

Gör så här

  1. Blanda grädde, socker och kardemumma i en kastrull. Låt koka upp, ta direkt från plattan och ställ åt sidan.
  2. Blanda melatin och vatten i en annan kastrull och låt koka några sek, tills den blivit genomskinlig. Tillsätt gräddblandningen under vispning. Häll upp i små glas eller koppar. Ställ i kyl i minst 1 timme.
  3. Gröp ut innandömet från passionsfrukterna och lägg på pannacottorna. Garnera ev med citronmeliss.

Tips

I stället för melatin kan du använda 2 gelatinblad enl anvisning på paketet. Men då är receptet inte vegetariskt längre.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Fruktsallad med polkagrädde

(6)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Tortillachips med dipp och frukt

(1)

Snabba marängbakelser

(1)

Smoothie med mango

(7)

Äggtoddy med apelsin

(1)

Kardemumma- och vaniljpannacotta med rabarberkompott och mandelkrisp

(36)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 4 krm röd melatin
  • 0.5 dl vatten
  • 3 passionsfrukter
  • Ev citronmeliss

Pannacotta med kardemumma och passionsfrukt

Betyg (1-5):
4.5 (8 betyg)

Receptet hittar du även i kokboken Mer vego av Sara Ask och Lisa Bjärbo och fotograf Ulrika Pousette.

Tillagningstid: 20 minuter + tid i kyl
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda grädde, socker och kardemumma i en kastrull. Låt koka upp, ta direkt från plattan och ställ åt sidan.
  2. Blanda melatin och vatten i en annan kastrull och låt koka några sek, tills den blivit genomskinlig. Tillsätt gräddblandningen under vispning. Häll upp i små glas eller koppar. Ställ i kyl i minst 1 timme.
  3. Gröp ut innandömet från passionsfrukterna och lägg på pannacottorna. Garnera ev med citronmeliss.

Tips

I stället för melatin kan du använda 2 gelatinblad enl anvisning på paketet. Men då är receptet inte vegetariskt längre.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Fruktsallad med polkagrädde

(6)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Tortillachips med dipp och frukt

(1)

Snabba marängbakelser

(1)

Smoothie med mango

(7)

Äggtoddy med apelsin

(1)

Kardemumma- och vaniljpannacotta med rabarberkompott och mandelkrisp

(36)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies