För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Palseternacksqueneller med ramslök

Betyg (1-5):
3 (5 betyg)

Ett annorlunda tillbehör, till det grillade, som bidrar med massor av smak.

Ugnstemperatur:225º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg palsternackor
  • 1 urkärnad strimlad röd chili
  • 1 msk olivolja
  • 50 g smör
  • 0.5 dl vatten
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 2 msk grovhackad färsk persilja
  • 5 blad grovhackad ramslök
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Skala och koka palsternackorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Sätt ugnen på 225°. Skär palsternackorna i stavar och lägg dem på en ugnsplåt. Strö över chili och ringla över olja. Rosta i mitten av ugnen ca 30 min.
  2. Smält smör i en kastrull tillsammans med vatten och salt. Häll ner mjölet lite åt gången under omrörning. När mjölblandningen lossnar från kastrullen och bildar en klump, lägg över i en bunke. Rör ner ett ägg i taget och rör tills det är en jämn smet.
  3. Spara en näve palsternacksstavar till servering. Mixa resterande till en puré i en matberedare. Ringla ev i lite olivolja om det går trögt. Blanda purén med mjölblandningen, persilja och ramslök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Forma queneller (små äggformade bitar) med hjälp av en matsked. Doppa skeden i ljummet vatten mellan varje quenell så går det lättare att forma.
  5. Lägg quenellerna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Lägg queneller och palsternacksstavar på ett serveringsfat. Garnera ev med ramslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grönkålsslaw

(5)

Frasig minipizza

(25)

Kanel- och apelsinglaserad palsternacka

(14)

Picklad rotselleri

(0)

Rödbetor i ugn med pestodipp

(15)

Focaccia med rödbetor och feta

(1)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(6)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg palsternackor
  • 1 urkärnad strimlad röd chili
  • 1 msk olivolja
  • 50 g smör
  • 0.5 dl vatten
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 2 msk grovhackad färsk persilja
  • 5 blad grovhackad ramslök
  • svartpeppar
  • salt

Palseternacksqueneller med ramslök

Betyg (1-5):
3 (5 betyg)

Ett annorlunda tillbehör, till det grillade, som bidrar med massor av smak.

Ugnstemperatur:225º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka palsternackorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Sätt ugnen på 225°. Skär palsternackorna i stavar och lägg dem på en ugnsplåt. Strö över chili och ringla över olja. Rosta i mitten av ugnen ca 30 min.
  2. Smält smör i en kastrull tillsammans med vatten och salt. Häll ner mjölet lite åt gången under omrörning. När mjölblandningen lossnar från kastrullen och bildar en klump, lägg över i en bunke. Rör ner ett ägg i taget och rör tills det är en jämn smet.
  3. Spara en näve palsternacksstavar till servering. Mixa resterande till en puré i en matberedare. Ringla ev i lite olivolja om det går trögt. Blanda purén med mjölblandningen, persilja och ramslök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Forma queneller (små äggformade bitar) med hjälp av en matsked. Doppa skeden i ljummet vatten mellan varje quenell så går det lättare att forma.
  5. Lägg quenellerna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Lägg queneller och palsternacksstavar på ett serveringsfat. Garnera ev med ramslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grönkålsslaw

(5)

Frasig minipizza

(25)

Kanel- och apelsinglaserad palsternacka

(14)

Picklad rotselleri

(0)

Rödbetor i ugn med pestodipp

(15)

Focaccia med rödbetor och feta

(1)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(6)