Paj med kycklingfärs och gröna ärter

Betyg (1-5):
3.3 (10 betyg)

Fantastisk paj med milda smaker.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 350 g fryst pajdeg
  • Fyllning:
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 msk olja (till stekning)
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 150 g frysta gröna ärter
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 3 ägg
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk dijonsenap

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200º. Tina pajdegen och rulla ut den i en osmord ugnsform, ca 22 cm i diameter. Tryck till den mot kanten. Nagga bottenplattan och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs kycklingfärsen lätt. Salta och peppra. Blanda med de gröna ärterna. Vispa samman ägg, grädde, parmesanost och senap. Fyll pajskalet med färsen och häll över äggsmeten.
  3. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.

Servering

Servera med sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katarina H Eriksson

2015-02-22

Mycket god men jag uteslöt senapen och tog riven ost. Väldigt god

Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Rostad blomkål med brynt citronsmör, kavringsmul och granatäpple

(4)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Fish tacos deluxe

(32)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Aubergine i ugn med fårost

(2)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 350 g fryst pajdeg
  • Fyllning:
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 msk olja (till stekning)
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 150 g frysta gröna ärter
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 3 ägg
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk dijonsenap

Paj med kycklingfärs och gröna ärter

Betyg (1-5):
3.3 (10 betyg)

Fantastisk paj med milda smaker.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200º. Tina pajdegen och rulla ut den i en osmord ugnsform, ca 22 cm i diameter. Tryck till den mot kanten. Nagga bottenplattan och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs kycklingfärsen lätt. Salta och peppra. Blanda med de gröna ärterna. Vispa samman ägg, grädde, parmesanost och senap. Fyll pajskalet med färsen och häll över äggsmeten.
  3. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.

Servering

Servera med sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katarina H Eriksson

2015-02-22

Mycket god men jag uteslöt senapen och tog riven ost. Väldigt god

Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Rostad blomkål med brynt citronsmör, kavringsmul och granatäpple

(4)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Fish tacos deluxe

(32)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies