Pad thai - vego
  • Tid 20 min

Pad thai - vego

3.5 (2 betyg)

En riktigt backpacker-favorit! Mättande, limesyrlig och med massor av knapriga jordnötter. Recept ur boken: Studentköket vego av Ann-Cathrine Johnsson och Lena Djuphammar

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

2 portioner
  • 90 g risnudlar
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 fast tofu, tärnad (ca 200 g)
  • 1 röd paprika, skivad
  • 1 pak choi, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 dl färska böngroddar
  • 1 ägg
  • salt
Dressing
  • 2 msk japansk soja
  • 0.5 msk sesamolja
  • 2 tsk pressad limesaft
  • 1 tsk chiliflakes
Till garnering
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 0.5 dl jordnötter, hackade
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ingredienserna till dressingen. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

  2. 2

    Hetta upp oljan i en stekpanna och stek tofu, paprika, pak choi och vitlök hastigt. Ta bort pannan från värmen och vänd ner salladslök och böngroddar, smaka av med salt.

  3. 3

    Vänd ihop nudlarna med tofu och grönsaker. Häll på dressingen och knäck över ägget. Tillsätt koriander och jordnötter och rör runt. Servera direkt.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sanna

    Väldigt gott!