Oxfilé salsa verde

Betyg (1-5):
3.63 (38 betyg)

De absolut godaste smakerna till oxfilé är italienska! Parmesan, pinjenötter, örter...

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 800 g oxfilé
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 0.5 dl hackad färsk oregano
  • 0.5 msk hackad färsk salvia eller 1 tsk torkad
  • 1 tsk mortlad svartpeppar
  • 1 msk flingsalt
  • 70 g rucola
  • 100 g hyvlad parmesan
  • 0.5 dl torrostade pinjenötter
  • Salsa verde
  • 1 kruka hackad persilja
  • 0.5 kruka hackad basilika
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 msk kapris
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1.5 dl mild olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Låt köttet vila 1 timme i rumstemperatur före stekning. Lägg örter, peppar och salt på en skärbräda och rulla köttet över kryddorna så att de fastnar ordentligt.
  2. Hetta upp en stekpanna. Stek köttet i torr panna på medeltemperatur 5–10 min runt om. Vänd inte köttet förrän det fått stekyta.
  3. Stick in en köttermometer i mitten av den tjockaste delen av oxfilén. Lägg köttet i en ugnsform och stek i mitten av ugnen till önskad innertemperatur (rosaröd: 55°, medium: 60°, well done: 70°). Låt vila på skärbrädan ca 15 min, så att köttsaften inte rinner ut när det skärs i tunna skivor. Temperaturen i köttet höjs 3–5° när det vilar.

Salsa verde:

  1. Mixa alla ingredienser till en slät sås och smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg rucola och skivad oxfilé på ett uppläggningsfat. Ringla över lite av såsen. Hyvla över parmesan och strö på pinjenötter. Salta och peppra ev och servera med sås bredvid.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2016-01-07

Fantastiskt gott och lättlagat! Och blir supersnyggt att lägga upp på ett stort fat! Jag använde bara färska kryddor!

Liknande recept

Bifftartar i gemsallad

(4)

Julskinksrulle med senapskräm

(104)

Persiljeskinka

(1)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 800 g oxfilé
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 0.5 dl hackad färsk oregano
  • 0.5 msk hackad färsk salvia eller 1 tsk torkad
  • 1 tsk mortlad svartpeppar
  • 1 msk flingsalt
  • 70 g rucola
  • 100 g hyvlad parmesan
  • 0.5 dl torrostade pinjenötter
  • Salsa verde
  • 1 kruka hackad persilja
  • 0.5 kruka hackad basilika
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 msk kapris
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1.5 dl mild olivolja
  • salt och svartpeppar

Oxfilé salsa verde

Betyg (1-5):
3.63 (38 betyg)

De absolut godaste smakerna till oxfilé är italienska! Parmesan, pinjenötter, örter...

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt köttet vila 1 timme i rumstemperatur före stekning. Lägg örter, peppar och salt på en skärbräda och rulla köttet över kryddorna så att de fastnar ordentligt.
  2. Hetta upp en stekpanna. Stek köttet i torr panna på medeltemperatur 5–10 min runt om. Vänd inte köttet förrän det fått stekyta.
  3. Stick in en köttermometer i mitten av den tjockaste delen av oxfilén. Lägg köttet i en ugnsform och stek i mitten av ugnen till önskad innertemperatur (rosaröd: 55°, medium: 60°, well done: 70°). Låt vila på skärbrädan ca 15 min, så att köttsaften inte rinner ut när det skärs i tunna skivor. Temperaturen i köttet höjs 3–5° när det vilar.

Salsa verde:

  1. Mixa alla ingredienser till en slät sås och smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg rucola och skivad oxfilé på ett uppläggningsfat. Ringla över lite av såsen. Hyvla över parmesan och strö på pinjenötter. Salta och peppra ev och servera med sås bredvid.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2016-01-07

Fantastiskt gott och lättlagat! Och blir supersnyggt att lägga upp på ett stort fat! Jag använde bara färska kryddor!

Liknande recept

Bifftartar i gemsallad

(4)

Julskinksrulle med senapskräm

(104)

Persiljeskinka

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies