Bifftartar i gemsallad
  • Tid 15 min + 30 min

Bifftartar i gemsallad

5 (3 betyg)

En förrätt att imponera med ...

  • Tillagningstid 15 min + 30 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 250 g oxfilé
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja + att steka i
  • 2 salladslökar, finstrimlade
Till servering
  • 1 gemsallad
  • 0.5 dl salta jordnötter
  • färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek köttbiten mycket hastigt på alla sidor i sesamolja i het panna. Fintärna köttet.

  2. 2

    Blanda lime, ingefära och chili med soja och sesamolja. Vänd ner kött och lök. Låt stå i kyl till servering, minst 30 min.

  3. 3

    Servera i salladsblad och toppa med grovhackade jordnötter och koriander.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Nina

    Mycket gott!