Oststänger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Ugnstemperatur:200º
30-35 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin rumsvarmt
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Pensling:
  • uppvispat ägg
  • Garnering:
  • brödkummin eller vallmofrön

Gör så här

  1. Lägg mjöl, fett och riven ost i en hög på bakbordet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila övertäckt i kylskåp ca 30 min.
  2. Dela degen i 3-4 bitar och rulla ut dem till knappt fingertjocka längder. Lägg dem intill varandra och skär tvärs över i 6-8 cm långa stänger. Pensla med uppvispat ägg. Strö över brödkummin eller vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Oststänger går bra att frysa, dock högst 3 mån.
  3. Med frysta smördegsplattor: Pensla utkavlad deg med uppvispat ägg. Strö över rikligt med riven ost och tryck till lite. Skär i ca 1,5 cm breda remsor. Vrid dem ett par varv. Grädda i 225° ugnsvärme, i mitten av ugnen, 6-8 min.

Servering

Servera till soppa eller som drinktilltugg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanna

2015-01-07

Mycket goda och spröda! Körde allt med elvisp, fungerade utmärkt. Tillsatte lite torkade örter i mina och skippade vallmöfrö alternativt brödkummin uppe på. Tog herrgårdsost, nästa gång blir det västerbottenost.

Ulrika

2014-01-01

Dom är lätta att göra och jättegoda. kommer att göra fler gånger.

Liknande recept

Spara recept

Ramslök- och tryffelost

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Valnötspesto med Västerbottensost och rucola

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Potkäs

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Polarpizzor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Äggröra med parmachips

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin rumsvarmt
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Pensling:
  • uppvispat ägg
  • Garnering:
  • brödkummin eller vallmofrön

Oststänger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Ugnstemperatur:200º
30-35 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg mjöl, fett och riven ost i en hög på bakbordet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila övertäckt i kylskåp ca 30 min.
  2. Dela degen i 3-4 bitar och rulla ut dem till knappt fingertjocka längder. Lägg dem intill varandra och skär tvärs över i 6-8 cm långa stänger. Pensla med uppvispat ägg. Strö över brödkummin eller vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Oststänger går bra att frysa, dock högst 3 mån.
  3. Med frysta smördegsplattor: Pensla utkavlad deg med uppvispat ägg. Strö över rikligt med riven ost och tryck till lite. Skär i ca 1,5 cm breda remsor. Vrid dem ett par varv. Grädda i 225° ugnsvärme, i mitten av ugnen, 6-8 min.

Servering

Servera till soppa eller som drinktilltugg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanna

2015-01-07

Mycket goda och spröda! Körde allt med elvisp, fungerade utmärkt. Tillsatte lite torkade örter i mina och skippade vallmöfrö alternativt brödkummin uppe på. Tog herrgårdsost, nästa gång blir det västerbottenost.

Ulrika

2014-01-01

Dom är lätta att göra och jättegoda. kommer att göra fler gånger.

Liknande recept

Spara recept

Ramslök- och tryffelost

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Valnötspesto med Västerbottensost och rucola

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Potkäs

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Polarpizzor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Äggröra med parmachips

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)