Ostgratinerad pastagratäng med svamp

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Tillagningstid: 15 min + 25 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 2 tsk olja
  • 100 g fryst hackad lök
  • 500 g fryst svamp t ex champinjoner och kantareller
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 2 paket ostfyllda färska pastaknyten (à 250 g)
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Till servering:
  • Grön salladsmix

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök och svamp tills all vätska ångat bort. Salta och peppra.
  3. Blanda crème fraiche med vatten och vänd runt med svamp och pasta.
  4. Häll i en ugnsform och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Servera med en grön sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elina

2016-01-20

Jättejättegott!! Jag blandade även i tinad bladspenat. Lätt att laga dubbelt av.

Inger

2015-03-09

Riktigt, riktigt gott!!!!

Liknande recept

Klassisk carbonara

(0)

Pastasallad med lufttorkad skinka och sparris

(3)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(57)

Minestronesoppa med linser

(52)

Pastasallad med fylld pasta och basilika

(4)

Helstekt oxfilé med spenat- och chèvrelasagne

(2)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 tsk olja
  • 100 g fryst hackad lök
  • 500 g fryst svamp t ex champinjoner och kantareller
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 2 paket ostfyllda färska pastaknyten (à 250 g)
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Till servering:
  • Grön salladsmix

Ostgratinerad pastagratäng med svamp

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Tillagningstid: 15 min + 25 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök och svamp tills all vätska ångat bort. Salta och peppra.
  3. Blanda crème fraiche med vatten och vänd runt med svamp och pasta.
  4. Häll i en ugnsform och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Servera med en grön sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elina

2016-01-20

Jättejättegott!! Jag blandade även i tinad bladspenat. Lätt att laga dubbelt av.

Inger

2015-03-09

Riktigt, riktigt gott!!!!

Liknande recept

Klassisk carbonara

(0)

Pastasallad med lufttorkad skinka och sparris

(3)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(57)

Minestronesoppa med linser

(52)

Pastasallad med fylld pasta och basilika

(4)

Helstekt oxfilé med spenat- och chèvrelasagne

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies