Ostgratinerad köttfärspanna

Ostgratinerad köttfärspanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Köttfärs, kål, potatis och tomat. Allt tillsammans i en stekpanna som tillslut går in i ugnen för att maten ska få en härlig ostgratinerad yta.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 300 g nötfärs
  • 1 msk smör
  • 200 g vitkål, strimlad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 2 dl vatten
  • 1 msk oxfond
  • 1 dl finhackad persilja
  • 3 stora kokta potatisar, skivade
  • 1 tomat, tunt skivad
  • 100 g riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Stek färsen i smör tills den är brun och smulig. Använd en stekpanna som klarar av att stå i ugnen. Lägg färsen åt sidan och bryn vitkål, lök och vitlök i pannan.
  2. Vänd ner färsen och krydda med salt, peppar, timjan, soja och honung. Häll i vatten och fond. Låt puttra ihop några minuter. Ta från värmen och vänd ner persilja.
  3. Fördela potatisskivor och tomatskivor ovanpå. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2020-11-21

Detta äter vi ofta 👍😋! Supergott 👍

Kajsa

2020-11-01

Supergott! En favorit här hemma.

Ostgratinerad köttfärspanna
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 300 g nötfärs
  • 1 msk smör
  • 200 g vitkål, strimlad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 2 dl vatten
  • 1 msk oxfond
  • 1 dl finhackad persilja
  • 3 stora kokta potatisar, skivade
  • 1 tomat, tunt skivad
  • 100 g riven ost

Ostgratinerad köttfärspanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Köttfärs, kål, potatis och tomat. Allt tillsammans i en stekpanna som tillslut går in i ugnen för att maten ska få en härlig ostgratinerad yta.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Stek färsen i smör tills den är brun och smulig. Använd en stekpanna som klarar av att stå i ugnen. Lägg färsen åt sidan och bryn vitkål, lök och vitlök i pannan.
  2. Vänd ner färsen och krydda med salt, peppar, timjan, soja och honung. Häll i vatten och fond. Låt puttra ihop några minuter. Ta från värmen och vänd ner persilja.
  3. Fördela potatisskivor och tomatskivor ovanpå. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2020-11-21

Detta äter vi ofta 👍😋! Supergott 👍

Kajsa

2020-11-01

Supergott! En favorit här hemma.