Ostgratinerad köttfärspanna
  • Tid 35 min
  • Ugn 225º

Ostgratinerad köttfärspanna

3.14 (7 betyg)

Köttfärs, kål, potatis och tomat. Allt tillsammans i en stekpanna som tillslut går in i ugnen för att maten ska få en härlig ostgratinerad yta.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g nötfärs
  • 1 msk smör
  • 200 g vitkål, strimlad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 2 dl vatten
  • 1 msk oxfond
  • 1 dl finhackad persilja
  • 3 stora kokta potatisar, skivade
  • 1 tomat, tunt skivad
  • 100 g riven ost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek färsen i smör tills den är brun och smulig. Använd en stekpanna som klarar av att stå i ugnen. Lägg färsen åt sidan och bryn vitkål, lök och vitlök i pannan.

  2. 2

    Vänd ner färsen och krydda med salt, peppar, timjan, soja och honung. Häll i vatten och fond. Låt puttra ihop några minuter. Ta från värmen och vänd ner persilja.

  3. 3

    Fördela potatisskivor och tomatskivor ovanpå. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar