För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Öppen rödbetssallad

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Låt råvarorna säga sitt i denna vackert röda och söta rotsakssallad med en krämig dressing och salta gurkor.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 stora rödbetor
  • 1 liter vatten
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • Majonnäs:
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1 tsk stark senap
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 dl rapsolja
  • 1 msk crème fraiche
  • 1 krm vitpeppar
  • 2.5 dl tärnat lantbröd
  • 2 saltgurkor
  • 2 ägg, hårdkokta, delade
  • 1 dl finstrimlad purjolök
  • 100 g skivad kallrökt lax

Gör så här

  1. Koka hela rödbetor i vatten, ättika och salt tills de är mjuka, cirka 1 timme. Häll av spadet. Blanda äggula, senap och citronsaft i en bunke. Häll i oljan i en tunn stråle under konstant vispning.
  2. Rör i crème fraiche och smaksätt med salt och peppar. Ställ i kylskåp i minst 30 minuter. Hit kan du förbereda dagen innan. Lägg brödtärningarna på en plåt och rosta gyllenbruna i ugn, cirka 10 minuter. Strö en nypa salt över dem.
  3. Skala och dela rödbetorna i stora bitar. Lägg upp rödbetor, saltgurka, ägg, purjolök, kallrökt lax och brödtärningar på tallriken. Häll på majonnäs och servera.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

(26)

Bettans sillsallad

(1)

Västerbottenspaj med rullströmming

(0)

Rulltårta med örter och romfyllning

(15)

Gubbröra i snapsglas

(14)

Cocotter med lax och västerbottensost

(71)

Prästostpaj med ansjoviskräm

(4)

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

(23)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 stora rödbetor
  • 1 liter vatten
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • Majonnäs:
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1 tsk stark senap
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 dl rapsolja
  • 1 msk crème fraiche
  • 1 krm vitpeppar
  • 2.5 dl tärnat lantbröd
  • 2 saltgurkor
  • 2 ägg, hårdkokta, delade
  • 1 dl finstrimlad purjolök
  • 100 g skivad kallrökt lax

Öppen rödbetssallad

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Låt råvarorna säga sitt i denna vackert röda och söta rotsakssallad med en krämig dressing och salta gurkor.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka hela rödbetor i vatten, ättika och salt tills de är mjuka, cirka 1 timme. Häll av spadet. Blanda äggula, senap och citronsaft i en bunke. Häll i oljan i en tunn stråle under konstant vispning.
  2. Rör i crème fraiche och smaksätt med salt och peppar. Ställ i kylskåp i minst 30 minuter. Hit kan du förbereda dagen innan. Lägg brödtärningarna på en plåt och rosta gyllenbruna i ugn, cirka 10 minuter. Strö en nypa salt över dem.
  3. Skala och dela rödbetorna i stora bitar. Lägg upp rödbetor, saltgurka, ägg, purjolök, kallrökt lax och brödtärningar på tallriken. Häll på majonnäs och servera.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

(26)

Bettans sillsallad

(1)

Västerbottenspaj med rullströmming

(0)

Rulltårta med örter och romfyllning

(15)

Gubbröra i snapsglas

(14)

Cocotter med lax och västerbottensost

(71)

Prästostpaj med ansjoviskräm

(4)

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

(23)