Öppen rödbetssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Låt råvarorna säga sitt i denna vackert röda och söta rotsakssallad med en krämig dressing och salta gurkor.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 stora rödbetor
  • 1 liter vatten
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • Majonnäs:
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1 tsk stark senap
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 dl rapsolja
  • 1 msk crème fraiche
  • 1 krm vitpeppar
  • 2.5 dl tärnat lantbröd
  • 2 saltgurkor
  • 2 ägg, hårdkokta, delade
  • 1 dl finstrimlad purjolök
  • 100 g skivad kallrökt lax

Gör så här

  1. Koka hela rödbetor i vatten, ättika och salt tills de är mjuka, cirka 1 timme. Häll av spadet. Blanda äggula, senap och citronsaft i en bunke. Häll i oljan i en tunn stråle under konstant vispning.
  2. Rör i crème fraiche och smaksätt med salt och peppar. Ställ i kylskåp i minst 30 minuter. Hit kan du förbereda dagen innan. Lägg brödtärningarna på en plåt och rosta gyllenbruna i ugn, cirka 10 minuter. Strö en nypa salt över dem.
  3. Skala och dela rödbetorna i stora bitar. Lägg upp rödbetor, saltgurka, ägg, purjolök, kallrökt lax och brödtärningar på tallriken. Häll på majonnäs och servera.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sillsallad med ägg

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Prästostpaj med ansjoviskräm

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Cocotter med lax och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Gubbröra i snapsglas

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Rökt lax och spenat i paket

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ägg- och sillbakelse

Betyg
Betyg
(43)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 stora rödbetor
  • 1 liter vatten
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • Majonnäs:
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1 tsk stark senap
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 dl rapsolja
  • 1 msk crème fraiche
  • 1 krm vitpeppar
  • 2.5 dl tärnat lantbröd
  • 2 saltgurkor
  • 2 ägg, hårdkokta, delade
  • 1 dl finstrimlad purjolök
  • 100 g skivad kallrökt lax

Öppen rödbetssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Låt råvarorna säga sitt i denna vackert röda och söta rotsakssallad med en krämig dressing och salta gurkor.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka hela rödbetor i vatten, ättika och salt tills de är mjuka, cirka 1 timme. Häll av spadet. Blanda äggula, senap och citronsaft i en bunke. Häll i oljan i en tunn stråle under konstant vispning.
  2. Rör i crème fraiche och smaksätt med salt och peppar. Ställ i kylskåp i minst 30 minuter. Hit kan du förbereda dagen innan. Lägg brödtärningarna på en plåt och rosta gyllenbruna i ugn, cirka 10 minuter. Strö en nypa salt över dem.
  3. Skala och dela rödbetorna i stora bitar. Lägg upp rödbetor, saltgurka, ägg, purjolök, kallrökt lax och brödtärningar på tallriken. Häll på majonnäs och servera.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sillsallad med ägg

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Prästostpaj med ansjoviskräm

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Cocotter med lax och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Gubbröra i snapsglas

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Rökt lax och spenat i paket

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ägg- och sillbakelse

Betyg
Betyg
(43)