Omelett med 4 sorters ost och soltorkade tomater
  • Tid 20 min
  • Ugn 225º

Omelett med 4 sorters ost och soltorkade tomater

4.5 (4 betyg)

En omelett är perfekt att göra på rester i kylskåpet. Denna är fylld med ost och soltorkade tomater.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 6 ägg
  • 1 dl mjölk eller vatten
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • olja till stekning
  • 0.5 dl riven prästost eller annan ostsort
  • 40 g ädelost
  • 125 g mozzarella
  • 0.5 dl riven parmesan
  • 0.5 rödlök, skivad
  • 1 dl soltorkade tomater, strimlade
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • basilika eller annan ört
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa äggen lätt med vatten eller mjölk. Salta och peppra. Hetta upp olja i en ugnstålig stekpanna och häll i äggen.

  2. 2

    Sänk värmen och dra med en stekspade från kanterna mot mitten så att omeletten veckar ihop sig och blir luftig.

  3. 3

    När hälften av stanningen stelnat, dra pannan från värmen. Smula/riv ostarna över. Toppa med rödlök, soltorkade tomater och oliver.

  4. 4

    Grädda mitt i ugnen tills osten smält, 3–5 min. Servera med en sallad.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Häll allt i en ugnsform om du inte har en ugnstålig stekpanna. Gratinera tills äggstanningen stelnat.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar