Omelett med fyra sorters ost och soltorkade tomater

Omelett med fyra sorters ost och soltorkade tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

En omelett är perfekt att göra på rester i kylskåpet. Denna är fylld med ost och soltorkade tomater.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 ägg
  • 1 dl mjölk eller vatten
  • 0.5 tsk peppar
  • olja till stekning
  • 0.5 dl riven prästost eller annan ostsort
  • 40 g ädelost
  • 125 g mozzarella
  • 0.5 dl riven parmesan
  • 0.5 rödlök, skivad
  • 1 dl soltorkade tomater, strimlade
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • basilika eller annan ört
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Vispa äggen lätt med vatten eller mjölk. Salta och peppra. Hetta upp olja i en ugnstålig stekpanna och häll i äggen.
  2. Sänk värmen och dra med en stekspade från kanterna mot mitten så att omeletten veckar ihop sig och blir luftig.
  3. När hälften av stanningen stelnat, dra pannan från värmen. Smula/riv ostarna över. Toppa med rödlök, soltorkade tomater och oliver.
  4. Grädda mitt i ugnen tills osten smält, 3–5 min. Servera med en sallad.

Tips

Häll allt i en ugnsform om du inte har en ugnstålig stekpanna. Gratinera tills äggstanningen stelnat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2019-11-17

Suuupergod och smidig!!

Liknande recept

Spara recept

Vegofärspiroger

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklingpaj med fajitakrydda

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Zucchinipaj

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Mexikansk vegopaj

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Vårfrittata med zucchini och örter

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vegobollar i salladsblad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Omelett med koriander och chili

Betyg
Betyg
(3)
Omelett med fyra sorters ost och soltorkade tomater
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 6 ägg
  • 1 dl mjölk eller vatten
  • 0.5 tsk peppar
  • olja till stekning
  • 0.5 dl riven prästost eller annan ostsort
  • 40 g ädelost
  • 125 g mozzarella
  • 0.5 dl riven parmesan
  • 0.5 rödlök, skivad
  • 1 dl soltorkade tomater, strimlade
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • basilika eller annan ört
  • 1 tsk salt

Omelett med fyra sorters ost och soltorkade tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

En omelett är perfekt att göra på rester i kylskåpet. Denna är fylld med ost och soltorkade tomater.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa äggen lätt med vatten eller mjölk. Salta och peppra. Hetta upp olja i en ugnstålig stekpanna och häll i äggen.
  2. Sänk värmen och dra med en stekspade från kanterna mot mitten så att omeletten veckar ihop sig och blir luftig.
  3. När hälften av stanningen stelnat, dra pannan från värmen. Smula/riv ostarna över. Toppa med rödlök, soltorkade tomater och oliver.
  4. Grädda mitt i ugnen tills osten smält, 3–5 min. Servera med en sallad.

Tips

Häll allt i en ugnsform om du inte har en ugnstålig stekpanna. Gratinera tills äggstanningen stelnat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2019-11-17

Suuupergod och smidig!!

Liknande recept

Spara recept

Vegofärspiroger

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklingpaj med fajitakrydda

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Zucchinipaj

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Mexikansk vegopaj

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Vårfrittata med zucchini och örter

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vegobollar i salladsblad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Omelett med koriander och chili

Betyg
Betyg
(3)