Omelett med fyra sorters ost och soltorkade tomater

Omelett med fyra sorters ost och soltorkade tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

En omelett är perfekt att göra på rester i kylskåpet. Denna är fylld med ost och soltorkade tomater.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 6 ägg
  • 1 dl mjölk eller vatten
  • 0.5 tsk peppar
  • olja till stekning
  • 0.5 dl riven prästost eller annan ostsort
  • 40 g ädelost
  • 125 g mozzarella
  • 0.5 dl riven parmesan
  • 0.5 rödlök, skivad
  • 1 dl soltorkade tomater, strimlade
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • basilika eller annan ört
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa äggen lätt med vatten eller mjölk. Salta och peppra. Hetta upp olja i en ugnstålig stekpanna och häll i äggen.
  2. Sänk värmen och dra med en stekspade från kanterna mot mitten så att omeletten veckar ihop sig och blir luftig.
  3. När hälften av stanningen stelnat, dra pannan från värmen. Smula/riv ostarna över. Toppa med rödlök, soltorkade tomater och oliver.
  4. Grädda mitt i ugnen tills osten smält, 3–5 min. Servera med en sallad.

Tips

Häll allt i en ugnsform om du inte har en ugnstålig stekpanna. Gratinera tills äggstanningen stelnat.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2019-11-17

Suuupergod och smidig!!

Omelett med fyra sorters ost och soltorkade tomater
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 6 ägg
  • 1 dl mjölk eller vatten
  • 0.5 tsk peppar
  • olja till stekning
  • 0.5 dl riven prästost eller annan ostsort
  • 40 g ädelost
  • 125 g mozzarella
  • 0.5 dl riven parmesan
  • 0.5 rödlök, skivad
  • 1 dl soltorkade tomater, strimlade
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • basilika eller annan ört
  • 1 tsk salt

Omelett med fyra sorters ost och soltorkade tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

En omelett är perfekt att göra på rester i kylskåpet. Denna är fylld med ost och soltorkade tomater.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa äggen lätt med vatten eller mjölk. Salta och peppra. Hetta upp olja i en ugnstålig stekpanna och häll i äggen.
  2. Sänk värmen och dra med en stekspade från kanterna mot mitten så att omeletten veckar ihop sig och blir luftig.
  3. När hälften av stanningen stelnat, dra pannan från värmen. Smula/riv ostarna över. Toppa med rödlök, soltorkade tomater och oliver.
  4. Grädda mitt i ugnen tills osten smält, 3–5 min. Servera med en sallad.

Tips

Häll allt i en ugnsform om du inte har en ugnstålig stekpanna. Gratinera tills äggstanningen stelnat.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2019-11-17

Suuupergod och smidig!!