Omelett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (2 betyg)

Gör en härlig omelett med lagrad ost och färska örter, till helgens frukost eller brunch.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 2 dl plockad färsk basilika
  • 0.5 dl hackad färsk dill
  • 0.5 dl skuren färsk gräslök

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Hetta upp oljan i en stekpanna. Häll i smeten och sänk till medeltemperatur. Dra med stekspaden från kanterna mot mitten så smeten rinner mot stekpannans botten.
  2. När nästan all smet stelnat, fördela osten över omeletten och ta bort från värmen. Strö över örterna.

Tips

Går även bra att göra i portionspannor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Omelett i muffinsplåt

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Äggröra med rökt lax

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Pocherat ägg

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Havrepannkakor

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Omelett "man tar vad man har"

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Äggröra med spenat och fetaost

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Örtfrittata

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Shakshuka med kryddig korv

Betyg
Betyg
(0)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 2 dl plockad färsk basilika
  • 0.5 dl hackad färsk dill
  • 0.5 dl skuren färsk gräslök

Omelett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (2 betyg)

Gör en härlig omelett med lagrad ost och färska örter, till helgens frukost eller brunch.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Hetta upp oljan i en stekpanna. Häll i smeten och sänk till medeltemperatur. Dra med stekspaden från kanterna mot mitten så smeten rinner mot stekpannans botten.
  2. När nästan all smet stelnat, fördela osten över omeletten och ta bort från värmen. Strö över örterna.

Tips

Går även bra att göra i portionspannor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Omelett i muffinsplåt

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Äggröra med rökt lax

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Pocherat ägg

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Havrepannkakor

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Omelett "man tar vad man har"

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Äggröra med spenat och fetaost

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Örtfrittata

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Shakshuka med kryddig korv

Betyg
Betyg
(0)