Oliv- och fetaostbröd
  • Ugn 225º

Oliv- och fetaostbröd

2.29 (7 betyg)

  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 225º

Tillagningstid: ca 1 1/2 timme

Ingredienser

24 st
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 tsk salt
  • 13 dl vetemjöl
  • 200 g fetaost
  • 30 urkärnade svarta oliver
  • 2 tsk färsk mynta eller oregano
  • 1 ägg
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Värm vattnet till 37º (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Jäs degen under bakduk ca 30 minuter.

  2. 2

    Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 delar och kavla ut dem till rektanglar ca 25 x 40 cm.

  3. 3

    Lägg på smulad ost och skivade oliver. Strö över örtkrydda. Rulla ihop kakorna från långsidan. Skär varje rulle i 12 bitar och lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 minuter.

  4. 4

    Värm ugnen till 225º. Pensla ev brödet med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt bröden svalna på galler.

  5. 5

    Brödet kan också gräddas i två längder. Skär då ca 2 cm djupa skåror i rullarna och grädda dem i nedre delen av ugnen 20-25 minuter.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar