Nötstek, grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.69 (156 betyg)

Enkelt grundrecept på klassisk nötstek som tillagas i ugnen.

Ugnstemperatur:125º-Grill
Svårighetsgrad:Enkel
9 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg nötkött, benfritt av rostbiff, fransyska, innanlår eller mörad bog
  • peppar, svart eller vit, nymalen

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Lägg köttet i en ugnssäker glasform, stekpanna eller liten långpanna. Krydda det runtom med salt och peppar. Stick in en köttermometer så att hela röret kommer in och spetsen hamnar i den tjockaste delen. Placera ugnsgallret på nedre falsen, sätt in formen eller pannan och stek till önskad innertemperatur.
  2. När termometern visar 60°C är köttet rosa inuti. Det tar 1 1/4 - 1½ timme för 1 kg. (Vid 75°C är köttet genomstekt med gråbrun snittyta.) Ta ut steken, täck den med aluminiumfolie och låt stå ca 15 min innan den skärs upp. Låt den annars kallna utan att täcka över den.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alf

2017-03-16

Vilken temperatur skall det vara i ugnen?

Cxxxxx

2013-12-11

Xxxx

Liknande recept

Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Viltgryta med rotfrukter

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Burgare med röd slaw och stekt bröd

Betyg
Betyg
(4)
2 st
  • Ingredienser (2)
  • 1 kg nötkött, benfritt av rostbiff, fransyska, innanlår eller mörad bog
  • peppar, svart eller vit, nymalen

Nötstek, grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.69 (156 betyg)

Enkelt grundrecept på klassisk nötstek som tillagas i ugnen.

Ugnstemperatur:125º-Grill
Svårighetsgrad:Enkel
9 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Lägg köttet i en ugnssäker glasform, stekpanna eller liten långpanna. Krydda det runtom med salt och peppar. Stick in en köttermometer så att hela röret kommer in och spetsen hamnar i den tjockaste delen. Placera ugnsgallret på nedre falsen, sätt in formen eller pannan och stek till önskad innertemperatur.
  2. När termometern visar 60°C är köttet rosa inuti. Det tar 1 1/4 - 1½ timme för 1 kg. (Vid 75°C är köttet genomstekt med gråbrun snittyta.) Ta ut steken, täck den med aluminiumfolie och låt stå ca 15 min innan den skärs upp. Låt den annars kallna utan att täcka över den.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alf

2017-03-16

Vilken temperatur skall det vara i ugnen?

Cxxxxx

2013-12-11

Xxxx

Liknande recept

Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Viltgryta med rotfrukter

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Burgare med röd slaw och stekt bröd

Betyg
Betyg
(4)