Nötboll med aprikoser och kokos

Nötboll med aprikoser och kokos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Mellanmål eller dessertbollar som görs på nötmassan som blir över när du gör nöt- eller mandelmjölken.

Tillagningstid: 15 minuter
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl nöt - eller mandelnötsmassa från beredning av hasselnötsmjölk eller mandelmjölk
  • 2.5 msk kakao
  • 3 msk kokosolja
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 dl finhackade torkade aprikoser
  • 1.5 msk honung
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Lägg nöt- eller mandelnötsmassa i en bunke. Blanda ner kakao, kokosolja, kokosflingor, torkade aprikoser, honung och salt.
  2. Forma till ca 20 bollar. Rulla dem i kokos eller kakao. Bollarna håller ca 1 vecka i kylen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mandelmjölk med chiakryddor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Flapjack

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Mandel-, lingon- och rosmarinskorpor

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Yoghurt med björnbär och havtorn

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Dadelbollar med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(12)
Nötboll med aprikoser och kokos
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 dl nöt - eller mandelnötsmassa från beredning av hasselnötsmjölk eller mandelmjölk
  • 2.5 msk kakao
  • 3 msk kokosolja
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 dl finhackade torkade aprikoser
  • 1.5 msk honung
  • 1 krm salt

Nötboll med aprikoser och kokos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Mellanmål eller dessertbollar som görs på nötmassan som blir över när du gör nöt- eller mandelmjölken.

Tillagningstid: 15 minuter
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg nöt- eller mandelnötsmassa i en bunke. Blanda ner kakao, kokosolja, kokosflingor, torkade aprikoser, honung och salt.
  2. Forma till ca 20 bollar. Rulla dem i kokos eller kakao. Bollarna håller ca 1 vecka i kylen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mandelmjölk med chiakryddor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Flapjack

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Mandel-, lingon- och rosmarinskorpor

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Yoghurt med björnbär och havtorn

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Dadelbollar med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(12)