
Nässel- och prästostdipp
Betyg (1-5):
Med smak av försommargrönska och rivig prästost.
Tillagningstid: 25 minuter
5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 liter färska, späda nässlor (eller 70 g babyspenat)
- 70 g babyspenat
- 1 liten fänkål
- 1 dl skalad sötmandel
- 1 dl rapsolja
- 2 dl riven prästost
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i de avsköljdanässlorna/70 g spenat och ge ett kort uppkok. Ta upp och kyl ner. Pressa ut överflödig vätska.
- Mixa samman förvälldanässlor/spenat, färsk spenat, fint skuren fänkål och mandel.Tillsätt olja och mixa eller vändner prästosten.Salta.
Nässel- och prästostdipp
Betyg (1-5):
Med smak av försommargrönska och rivig prästost.
Tillagningstid: 25 minuter
5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i de avsköljdanässlorna/70 g spenat och ge ett kort uppkok. Ta upp och kyl ner. Pressa ut överflödig vätska.
- Mixa samman förvälldanässlor/spenat, färsk spenat, fint skuren fänkål och mandel.Tillsätt olja och mixa eller vändner prästosten.Salta.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-06-11
Hej Antonia, det har du helt rätt i! Vi ska se till att ändra detta. Tack för att du uppmärksammade oss på detta och trevlig helg! /Elsa, webbredaktör
2021-06-10
Den här rätten väl borde filtreras bort när man filtrerar på veganskt när det är prästost i den? Jag fick upp den ändå.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-06-11
Hej Antonia, det har du helt rätt i! Vi ska se till att ändra detta. Tack för att du uppmärksammade oss på detta och trevlig helg! /Elsa, webbredaktör
Antonia
2021-06-10
Den här rätten väl borde filtreras bort när man filtrerar på veganskt när det är prästost i den? Jag fick upp den ändå.