Nasi goreng med mandel
  • Tid 40 min

Nasi goreng med mandel

2.79 (28 betyg)

En riktig klassiker i det indonesiska köket med smak av curry, lök och chili.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl basmatiris
  • 2 ägg
  • 1 msk vatten
  • 2 msk mandel olja eller annan olja
  • 400 g strimlad kycklingfilé
  • 1.5 msk curry
  • 2 hackade gula lökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 tsk hackad, urkärnad chili
  • 2 dl hackad mandel
  • 2 msk ketjap manis, eller annan söt soja
  • 200 g haricots verts
  • 4 hackade salladslökar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Vispa ihop ägg och vatten med en gaffel och stek det som en pannkaka, cirka 2 minuter tills äggen stannat. Vänd upp pannkakan på en skärbräda och hacka eller skär i smala strimlor.

  2. 2

    2. Hetta upp oljan i en rymlig stekpanna eller wok. Stek kyckling och curry cirka 3 minuter. Tillsätt lök, vitlök, chili, mandel, ketchap manis samt haricots verts och rör om ordentligt.

  3. 3

    Blanda ner ris och äggstrimlor, toppa med salladslök.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Niclas

    Skall testa imorgon. Undrar varför det står 225 graders ugnsvärme?