Nachos med cheddardipp och tomatsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.42 (12 betyg)

Två goda varianter på dipp till nachochipsen, cheddar med tabasco och tomatsalsa med rödlök och koriander.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 påse nachochips
  • Cheddardipp:
  • 3 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 200 g riven cheddar
  • 1 krm tabasco
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk salt
  • Tomatsalsa:
  • 3 hackade tomater
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 4 skivor hackade inlagda jalapeño
  • 0.5 dl finhackad rödlök
  • 0.5 hackad koriander, eventuellt

Gör så här

  1. Smält smör i en kastrull och ta av från värmen. Vispa i mjölet.
  2. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens.
  3. Ställ kastrullen på plattan igen och tillsätt resten av mjölken och osten. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Låt sjuda 8-10 min tills såsen tjocknat och osten smält.
  4. Tillsätt tabasco, paprikapulver och salt.

Tomatsalsa

  1. Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt. Servera med dipp och chips.

Tips

Bäst smakar dippen ljummen, nästan lite varm. Dippen stelnar när den kallnar, men du kan värma den under omrörning i en panna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2014-02-04

Den behöver sjuda en bra stund för att tjockna ordentligt, 8-10 min. Jag ändrade även till 2 msk vetemjöl i receptet.

Miafia

2014-02-02

Cheddardippen tjocknade inget speciellt, blev som en tunn soppa.....inget vidare att dippa i. Efter en natt i kylen var den fast i konsistensen, men den rekommenderas ju att ätas ljummen, nästan varm i tidningen MerSmak.

Liknande recept

Spara recept

Potkäs

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äppeldipp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Älgköttbullar

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Dip wasabistyle

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Röra med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pinnbröd med grillkorv

Betyg
Betyg
(43)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 påse nachochips
  • Cheddardipp:
  • 3 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 200 g riven cheddar
  • 1 krm tabasco
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk salt
  • Tomatsalsa:
  • 3 hackade tomater
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 4 skivor hackade inlagda jalapeño
  • 0.5 dl finhackad rödlök
  • 0.5 hackad koriander, eventuellt

Nachos med cheddardipp och tomatsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.42 (12 betyg)

Två goda varianter på dipp till nachochipsen, cheddar med tabasco och tomatsalsa med rödlök och koriander.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smör i en kastrull och ta av från värmen. Vispa i mjölet.
  2. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens.
  3. Ställ kastrullen på plattan igen och tillsätt resten av mjölken och osten. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Låt sjuda 8-10 min tills såsen tjocknat och osten smält.
  4. Tillsätt tabasco, paprikapulver och salt.

Tomatsalsa

  1. Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt. Servera med dipp och chips.

Tips

Bäst smakar dippen ljummen, nästan lite varm. Dippen stelnar när den kallnar, men du kan värma den under omrörning i en panna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2014-02-04

Den behöver sjuda en bra stund för att tjockna ordentligt, 8-10 min. Jag ändrade även till 2 msk vetemjöl i receptet.

Miafia

2014-02-02

Cheddardippen tjocknade inget speciellt, blev som en tunn soppa.....inget vidare att dippa i. Efter en natt i kylen var den fast i konsistensen, men den rekommenderas ju att ätas ljummen, nästan varm i tidningen MerSmak.

Liknande recept

Spara recept

Potkäs

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äppeldipp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Älgköttbullar

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Dip wasabistyle

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Röra med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pinnbröd med grillkorv

Betyg
Betyg
(43)