Nachos med cheddardipp och tomatsalsa

Betyg (1-5):
3.7 (10 betyg)

Två goda varianter på dipp till nachochipsen, cheddar med tabasco och tomatsalsa med rödlök och koriander.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 1 påse nachochips
  • Cheddardipp:
  • 3 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 200 g riven cheddar
  • 1 krm tabasco
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • Tomatsalsa:
  • 3 hackade tomater
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 4 skivor hackade inlagda jalapeño
  • 0.5 dl finhackad rödlök
  • 0.5 hackad koriander, eventuellt

Gör så här

  1. Smält smör i en kastrull och ta av från värmen. Vispa i mjölet.
  2. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens.
  3. Ställ kastrullen på plattan igen och tillsätt resten av mjölken och osten. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Låt sjuda 8-10 min tills såsen tjocknat och osten smält.
  4. Tillsätt tabasco, paprikapulver och salt.

Tomatsalsa

  1. Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt. Servera med dipp och chips.

Tips

Bäst smakar dippen ljummen, nästan lite varm. Dippen stelnar när den kallnar, men du kan värma den under omrörning i en panna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin, Coop Provkök

2014-02-04

Den behöver sjuda en bra stund för att tjockna ordentligt, 8-10 min. Jag ändrade även till 2 msk vetemjöl i receptet.

Miafia

2014-02-02

Cheddardippen tjocknade inget speciellt, blev som en tunn soppa.....inget vidare att dippa i. Efter en natt i kylen var den fast i konsistensen, men den rekommenderas ju att ätas ljummen, nästan varm i tidningen MerSmak.

Liknande recept

Sill med soja, sesam och salladslök

(0)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Krämig wasabisill

(6)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

(6)

Laxtaco

(9)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Chorizo med bröd och olika toppingar

(1)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 påse nachochips
  • Cheddardipp:
  • 3 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 200 g riven cheddar
  • 1 krm tabasco
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • Tomatsalsa:
  • 3 hackade tomater
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 4 skivor hackade inlagda jalapeño
  • 0.5 dl finhackad rödlök
  • 0.5 hackad koriander, eventuellt

Nachos med cheddardipp och tomatsalsa

Betyg (1-5):
3.7 (10 betyg)

Två goda varianter på dipp till nachochipsen, cheddar med tabasco och tomatsalsa med rödlök och koriander.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smör i en kastrull och ta av från värmen. Vispa i mjölet.
  2. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens.
  3. Ställ kastrullen på plattan igen och tillsätt resten av mjölken och osten. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Låt sjuda 8-10 min tills såsen tjocknat och osten smält.
  4. Tillsätt tabasco, paprikapulver och salt.

Tomatsalsa

  1. Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt. Servera med dipp och chips.

Tips

Bäst smakar dippen ljummen, nästan lite varm. Dippen stelnar när den kallnar, men du kan värma den under omrörning i en panna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin, Coop Provkök

2014-02-04

Den behöver sjuda en bra stund för att tjockna ordentligt, 8-10 min. Jag ändrade även till 2 msk vetemjöl i receptet.

Miafia

2014-02-02

Cheddardippen tjocknade inget speciellt, blev som en tunn soppa.....inget vidare att dippa i. Efter en natt i kylen var den fast i konsistensen, men den rekommenderas ju att ätas ljummen, nästan varm i tidningen MerSmak.

Liknande recept

Sill med soja, sesam och salladslök

(0)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Krämig wasabisill

(6)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

(6)

Laxtaco

(9)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Chorizo med bröd och olika toppingar

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies