Mustig korvgryta med senapsaioli

Mustig korvgryta med senapsaioli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

En matig korvgryta med potatis och grönsaker smaksatt med tomatpuré.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g falukorv eller frukostkorv
  • 5 dl vatten
  • 1 kött- eller hönsbuljongtärning
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 4 vitpepparkorn
  • 500 g skalade potatisar
  • 600 g frysta sommargrönsaker
  • 75 g strimlad purjolök
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 2 msk färska örter, t ex krasse eller ärtskott
  • 0.5 tsk salt
  • Senapsaioli:
  • 2 dl Kesella (10 %)
  • 1 msk majonnäs, gärna lätt
  • 2 tsk osötad senap
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Dra skinnet av falukorven. Skär korven i skivor. Koka upp vatten, buljongtärning och tomatpuré. Lägg i potatisen och koka under lock på svag värme ca 10 minuter.
  2. Tillsätt korv, sommargrönsaker och purjo, koka upp och låt koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Garnera med grönt.
  3. Rör ihop senapsaiolin och servera en klick i varje tallrik.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Korv i långpanna med sötpotatis

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Rostad potatissoppa med chorizo och friterad grönkål

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Korvrulle med potatis och inlagd gurka

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Dillstuvad potatis med isterband och picklade rödbetor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Korv med hembakade korvbröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Wrap med korv och potatiskross

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Stekt falukorv och mandelpotatismos med senap

Betyg
Betyg
(12)
Mustig korvgryta med senapsaioli
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 600 g falukorv eller frukostkorv
  • 5 dl vatten
  • 1 kött- eller hönsbuljongtärning
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 4 vitpepparkorn
  • 500 g skalade potatisar
  • 600 g frysta sommargrönsaker
  • 75 g strimlad purjolök
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 2 msk färska örter, t ex krasse eller ärtskott
  • 0.5 tsk salt
  • Senapsaioli:
  • 2 dl Kesella (10 %)
  • 1 msk majonnäs, gärna lätt
  • 2 tsk osötad senap
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta

Mustig korvgryta med senapsaioli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

En matig korvgryta med potatis och grönsaker smaksatt med tomatpuré.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dra skinnet av falukorven. Skär korven i skivor. Koka upp vatten, buljongtärning och tomatpuré. Lägg i potatisen och koka under lock på svag värme ca 10 minuter.
  2. Tillsätt korv, sommargrönsaker och purjo, koka upp och låt koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Garnera med grönt.
  3. Rör ihop senapsaiolin och servera en klick i varje tallrik.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Korv i långpanna med sötpotatis

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Rostad potatissoppa med chorizo och friterad grönkål

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Korvrulle med potatis och inlagd gurka

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Dillstuvad potatis med isterband och picklade rödbetor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Korv med hembakade korvbröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Wrap med korv och potatiskross

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Stekt falukorv och mandelpotatismos med senap

Betyg
Betyg
(12)