Mustbräserad fläskkarré
  • Tid 2 tim
  • Ugn 150º

Mustbräserad fläskkarré

4.04 (26 betyg)

Ett doftande och gott långkok som kan göras i förväg och bara plockas fram när det är dags att äta.

  • Tillagningstid 2 tim
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 150º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g tärnad fläskkarré
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 3 msk tomatpuré
  • 10 steklökar
  • 4 skivade vitlöksklyftor
  • 1 tärnad morot
  • 130 g tärnad rotselleri
  • 1 tsk salt
  • 3 dl äppelmust
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 grovt tärnade äpplen (gärna Discovery)
Till servering:
  • potatismos
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bryn köttet i omgångar i smör och olja i en het gryta.

  2. 2

    Lägg tillbaka allt kött i grytan och tillsätt tomatpuré, lök, vitlök, morot, rotselleri och salt. Bryn ytterligare 2 minuter under omrörning. Ett äpple i tärningar kokas med från början och det andra läggs ner de sista 5 minuterna

  3. 3

    Tillsätt must och buljongtärning, sätt på locket och tillaga i ugn i 1,5 timme. Servera med till exempel potatismos.

Sätt ett betyg

15 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Äta bör man

    Smakade bara sött, inget djup alls.

  • Ann-Marie

    Lagade rätten i lergryta, blandade alla ingredienser utan att bryna köttet först. Vispade ihop must, tomatpuré, salt och fond och hällde över kött och grönsaker. In i kall ugn med temperatur inställd på 130 grader. Tog ut den efter 5,5 timmar blandade ner det sista tärnade äpplet och serverade med potatismos. Fantastiskt gott!

  • Anette

    Mycket god och bra med recept på närproducerade råvaror i säsong för vinter och vår.

  • Paula

    Blir lite för sött med både äpplen och must i men det är lätt att justera själv:)

Visa fler