Mustbräserad fläskkarré

Betyg (1-5):
4.07 (27 betyg)

Ett doftande och gott långkok som kan göras i förväg och bara plockas fram när det är dags att äta.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 600 g tärnad fläskkarré
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 3 msk tomatpuré
  • 10 steklökar
  • 4 skivade vitlöksklyftor
  • 1 tärnad morot
  • 130 g tärnad rotselleri
  • 3 dl äppelmust
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 grovt tärnade äpplen (gärna Discovery)
  • Till servering:
  • potatismos

Gör så här

  1. Bryn köttet i omgångar i smör och olja i en het gryta.
  2. Lägg tillbaka allt kött i grytan och tillsätt tomatpuré, lök, vitlök, morot, rotselleri och salt. Bryn ytterligare 2 minuter under omrörning. Ett äpple i tärningar kokas med från början och det andra läggs ner de sista 5 minuterna
  3. Tillsätt must och buljongtärning, sätt på locket och tillaga i ugn i 1,5 timme. Servera med till exempel potatismos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Michael

2019-10-13

Jag kan rekommendera att balansera sötman med citronjuice, om man inte hittar äppelmust med tillräckligt mycket syra. För övrigt känns grytan som en svensk variant av boeuf bourguignon, så jag kunde inte hejda mig från att tillsätta lite timjan och rökt fläskött (i form av kassler).

Äta bör man

2019-01-20

Smakade bara sött, inget djup alls.

Ann-Marie

2017-01-21

Lagade rätten i lergryta, blandade alla ingredienser utan att bryna köttet först. Vispade ihop must, tomatpuré, salt och fond och hällde över kött och grönsaker. In i kall ugn med temperatur inställd på 130 grader. Tog ut den efter 5,5 timmar blandade ner det sista tärnade äpplet och serverade med potatismos. Fantastiskt gott!

Anette

2015-04-22

Mycket god och bra med recept på närproducerade råvaror i säsong för vinter och vår.

Paula

2014-12-15

Blir lite för sött med både äpplen och must i men det är lätt att justera själv:)

Britta/webbredaktionen

2013-12-03

@Jan Hellström Det är så lång tid eftersom det låg temperatur på ugnen.

Jan Hellström

2013-12-02

Vad är det som gör att grytan skall stå 1.5 timme i ugnen, fläsket bli ganska urkokt.

Patric

2013-04-10

Mycket omtyckt av familjen. Håller med om att det går fortare på spisen än i ugnen.

Shirley

2013-02-01

Glömde äpplen men det blev gott ändå,färdigt på halva tiden ovan på spisen

Nina

2012-10-25

Super supergott och väldigt uppskattad rätt av alla. Rekommenderas!

Britta/Webbredaktionen

2012-10-25

Det är det andra äpplet.

Louise

2012-10-24

Vad menas med "det andra läggs ner de sista 5 minuterna"? Vad är det andra?

Britta, Webbredaktionen

2012-10-05

Ugnstemp 150º, det står ovanför ingredienserna.

Glenn

2012-10-04

Vilken temp i ugnen?

Britta/Webbredaktionen

2012-09-25

1 äpple i tärningar kokas med från början och det andra läggs ner de sista 5 minuterna.

Mats Svensson

2012-09-22

Det står inte när äpplena ska tillsättas!

Liknande recept

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(74)

Gremolatastekt biff

(1)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g tärnad fläskkarré
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 3 msk tomatpuré
  • 10 steklökar
  • 4 skivade vitlöksklyftor
  • 1 tärnad morot
  • 130 g tärnad rotselleri
  • 3 dl äppelmust
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 grovt tärnade äpplen (gärna Discovery)
  • Till servering:
  • potatismos

Mustbräserad fläskkarré

Betyg (1-5):
4.07 (27 betyg)

Ett doftande och gott långkok som kan göras i förväg och bara plockas fram när det är dags att äta.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn köttet i omgångar i smör och olja i en het gryta.
  2. Lägg tillbaka allt kött i grytan och tillsätt tomatpuré, lök, vitlök, morot, rotselleri och salt. Bryn ytterligare 2 minuter under omrörning. Ett äpple i tärningar kokas med från början och det andra läggs ner de sista 5 minuterna
  3. Tillsätt must och buljongtärning, sätt på locket och tillaga i ugn i 1,5 timme. Servera med till exempel potatismos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Michael

2019-10-13

Jag kan rekommendera att balansera sötman med citronjuice, om man inte hittar äppelmust med tillräckligt mycket syra. För övrigt känns grytan som en svensk variant av boeuf bourguignon, så jag kunde inte hejda mig från att tillsätta lite timjan och rökt fläskött (i form av kassler).

Äta bör man

2019-01-20

Smakade bara sött, inget djup alls.

Ann-Marie

2017-01-21

Lagade rätten i lergryta, blandade alla ingredienser utan att bryna köttet först. Vispade ihop must, tomatpuré, salt och fond och hällde över kött och grönsaker. In i kall ugn med temperatur inställd på 130 grader. Tog ut den efter 5,5 timmar blandade ner det sista tärnade äpplet och serverade med potatismos. Fantastiskt gott!

Anette

2015-04-22

Mycket god och bra med recept på närproducerade råvaror i säsong för vinter och vår.

Paula

2014-12-15

Blir lite för sött med både äpplen och must i men det är lätt att justera själv:)

Britta/webbredaktionen

2013-12-03

@Jan Hellström Det är så lång tid eftersom det låg temperatur på ugnen.

Jan Hellström

2013-12-02

Vad är det som gör att grytan skall stå 1.5 timme i ugnen, fläsket bli ganska urkokt.

Patric

2013-04-10

Mycket omtyckt av familjen. Håller med om att det går fortare på spisen än i ugnen.

Shirley

2013-02-01

Glömde äpplen men det blev gott ändå,färdigt på halva tiden ovan på spisen

Nina

2012-10-25

Super supergott och väldigt uppskattad rätt av alla. Rekommenderas!

Britta/Webbredaktionen

2012-10-25

Det är det andra äpplet.

Louise

2012-10-24

Vad menas med "det andra läggs ner de sista 5 minuterna"? Vad är det andra?

Britta, Webbredaktionen

2012-10-05

Ugnstemp 150º, det står ovanför ingredienserna.

Glenn

2012-10-04

Vilken temp i ugnen?

Britta/Webbredaktionen

2012-09-25

1 äpple i tärningar kokas med från början och det andra läggs ner de sista 5 minuterna.

Mats Svensson

2012-09-22

Det står inte när äpplena ska tillsättas!

Liknande recept

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(74)

Gremolatastekt biff

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies