
Mustbräserad fläskkarré
Ett doftande och gott långkok som kan göras i förväg och bara plockas fram när det är dags att äta.
- 600 g tärnad fläskkarré
- 1 msk smör
- 1 msk olja
- 3 msk tomatpuré
- 10 steklökar
- 4 skivade vitlöksklyftor
- 1 tärnad morot
- 130 g tärnad rotselleri
- 3 dl äppelmust
- 1 köttbuljongtärning
- 2 grovt tärnade äpplen (gärna Discovery)
- 1 tsk salt
- Till servering:
- potatismos
Gör så här
- Bryn köttet i omgångar i smör och olja i en het gryta.
- Lägg tillbaka allt kött i grytan och tillsätt tomatpuré, lök, vitlök, morot, rotselleri och salt. Bryn ytterligare 2 minuter under omrörning. Ett äpple i tärningar kokas med från början och det andra läggs ner de sista 5 minuterna
- Tillsätt must och buljongtärning, sätt på locket och tillaga i ugn i 1,5 timme. Servera med till exempel potatismos.
Liknande recept
Mustbräserad fläskkarré
Ett doftande och gott långkok som kan göras i förväg och bara plockas fram när det är dags att äta.
Gör så här
- Bryn köttet i omgångar i smör och olja i en het gryta.
- Lägg tillbaka allt kött i grytan och tillsätt tomatpuré, lök, vitlök, morot, rotselleri och salt. Bryn ytterligare 2 minuter under omrörning. Ett äpple i tärningar kokas med från början och det andra läggs ner de sista 5 minuterna
- Tillsätt must och buljongtärning, sätt på locket och tillaga i ugn i 1,5 timme. Servera med till exempel potatismos.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-10-13
Jag kan rekommendera att balansera sötman med citronjuice, om man inte hittar äppelmust med tillräckligt mycket syra. För övrigt känns grytan som en svensk variant av boeuf bourguignon, så jag kunde inte hejda mig från att tillsätta lite timjan och rökt fläskött (i form av kassler).
2019-01-20
Smakade bara sött, inget djup alls.
2017-01-21
Lagade rätten i lergryta, blandade alla ingredienser utan att bryna köttet först. Vispade ihop must, tomatpuré, salt och fond och hällde över kött och grönsaker. In i kall ugn med temperatur inställd på 130 grader. Tog ut den efter 5,5 timmar blandade ner det sista tärnade äpplet och serverade med potatismos. Fantastiskt gott!
2015-04-22
Mycket god och bra med recept på närproducerade råvaror i säsong för vinter och vår.
2014-12-15
Blir lite för sött med både äpplen och must i men det är lätt att justera själv:)
2013-12-03
@Jan Hellström Det är så lång tid eftersom det låg temperatur på ugnen.
2013-12-02
Vad är det som gör att grytan skall stå 1.5 timme i ugnen, fläsket bli ganska urkokt.
2013-04-10
Mycket omtyckt av familjen. Håller med om att det går fortare på spisen än i ugnen.
2013-02-01
Glömde äpplen men det blev gott ändå,färdigt på halva tiden ovan på spisen
2012-10-25
Super supergott och väldigt uppskattad rätt av alla. Rekommenderas!
2012-10-25
Det är det andra äpplet.
2012-10-24
Vad menas med "det andra läggs ner de sista 5 minuterna"? Vad är det andra?
2012-10-05
Ugnstemp 150º, det står ovanför ingredienserna.
2012-10-04
Vilken temp i ugnen?
2012-09-25
1 äpple i tärningar kokas med från början och det andra läggs ner de sista 5 minuterna.
2012-09-22
Det står inte när äpplena ska tillsättas!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Michael
2019-10-13
Jag kan rekommendera att balansera sötman med citronjuice, om man inte hittar äppelmust med tillräckligt mycket syra. För övrigt känns grytan som en svensk variant av boeuf bourguignon, så jag kunde inte hejda mig från att tillsätta lite timjan och rökt fläskött (i form av kassler).
Äta bör man
2019-01-20
Smakade bara sött, inget djup alls.
Ann-Marie
2017-01-21
Lagade rätten i lergryta, blandade alla ingredienser utan att bryna köttet först. Vispade ihop must, tomatpuré, salt och fond och hällde över kött och grönsaker. In i kall ugn med temperatur inställd på 130 grader. Tog ut den efter 5,5 timmar blandade ner det sista tärnade äpplet och serverade med potatismos. Fantastiskt gott!
Anette
2015-04-22
Mycket god och bra med recept på närproducerade råvaror i säsong för vinter och vår.
Paula
2014-12-15
Blir lite för sött med både äpplen och must i men det är lätt att justera själv:)
2013-12-03
@Jan Hellström Det är så lång tid eftersom det låg temperatur på ugnen.
Jan Hellström
2013-12-02
Vad är det som gör att grytan skall stå 1.5 timme i ugnen, fläsket bli ganska urkokt.
Patric
2013-04-10
Mycket omtyckt av familjen. Håller med om att det går fortare på spisen än i ugnen.
Shirley
2013-02-01
Glömde äpplen men det blev gott ändå,färdigt på halva tiden ovan på spisen
Nina
2012-10-25
Super supergott och väldigt uppskattad rätt av alla. Rekommenderas!
2012-10-25
Det är det andra äpplet.
Louise
2012-10-24
Vad menas med "det andra läggs ner de sista 5 minuterna"? Vad är det andra?
2012-10-05
Ugnstemp 150º, det står ovanför ingredienserna.
Glenn
2012-10-04
Vilken temp i ugnen?
2012-09-25
1 äpple i tärningar kokas med från början och det andra läggs ner de sista 5 minuterna.
Mats Svensson
2012-09-22
Det står inte när äpplena ska tillsättas!