Musslor med soja och ingefära
  • Tid 30 min

Musslor med soja och ingefära

4 (1 betyg)

Skaldjur med smak av rödvinsvinäger, sesamolja, sälta och skarp ingefära.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg blåmusslor eller green shell-musslor
  • 0.5 dl soja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 dl vatten
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 0.5 dl finhackad salladslökar, finhackade eller skivad purjolök
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rensa och borsta musslorna. Släng dem som inte stänger sig. Lägg alla ingredienser utom ingefäran i en vid gryta och koka musslorna på hög värme under lock tills de har öppnat sig. Släng de musslor som inte är öppna. Lossa musslorna från skalen, lägg tillbaka dem i skalen och lägg upp dem på ett fat.

  2. 2

    Droppa lite av såsen som bildats över varje mussla och toppa med en knivsudd riven ingefära. Garnera med finhackad salladslök.

Servering

Servera musslorna varma eller kalla som förrätt eller snacks.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar