Musslor med bacon och rotfrukter

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Musslor hör verkligen hösten till! Varför inte koka dem med öl, bacon och grädde! Underbart med bröd eller pommes till.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 gul lök, hackad
  • 100 g palsternacka, fint tärnad
  • 100 g morot, fint tärnad
  • 120 g bacon, strimlat
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 2 krm cayennepeppar
  • 3 kvistar färsk timjan
  • 2 dl öl
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • bröd eller pommes

Gör så här

  1. Tvätta musslorna och ta bort skägget om det finns kvar. Kasta öppna musslor.
  2. Fräs lök, palsternacka och morötter med bacon och vitlök i olja i en stor kastrull. Krydda med salt och cayennepeppar. Lägg ner musslor och timjankvistar och rör om. Häll i öl och grädde och låt koka under lock tills musslorna öppnat sig, ca 5 min. Kasta de musslor som inte öppnat sig efter tillagningen.
  3. Servera med ett gott bröd eller pommes.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Veronica

2018-01-25

Gott!

Liknande recept

Ljummen nudelsallad med räkor

(0)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)

Bloody Mary-musslor

(8)

Hummer med tre såser

(1)

Glasnudelsallad med sotade pilgrimsmusslor och vattenmelon

(3)

Widegrens morotssoppa

(20)

Räksoppa

(15)

Asiatisk laxsoppa

(6)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 gul lök, hackad
  • 100 g palsternacka, fint tärnad
  • 100 g morot, fint tärnad
  • 120 g bacon, strimlat
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 2 krm cayennepeppar
  • 3 kvistar färsk timjan
  • 2 dl öl
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • bröd eller pommes

Musslor med bacon och rotfrukter

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Musslor hör verkligen hösten till! Varför inte koka dem med öl, bacon och grädde! Underbart med bröd eller pommes till.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tvätta musslorna och ta bort skägget om det finns kvar. Kasta öppna musslor.
  2. Fräs lök, palsternacka och morötter med bacon och vitlök i olja i en stor kastrull. Krydda med salt och cayennepeppar. Lägg ner musslor och timjankvistar och rör om. Häll i öl och grädde och låt koka under lock tills musslorna öppnat sig, ca 5 min. Kasta de musslor som inte öppnat sig efter tillagningen.
  3. Servera med ett gott bröd eller pommes.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Veronica

2018-01-25

Gott!

Liknande recept

Ljummen nudelsallad med räkor

(0)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)

Bloody Mary-musslor

(8)

Hummer med tre såser

(1)

Glasnudelsallad med sotade pilgrimsmusslor och vattenmelon

(3)

Widegrens morotssoppa

(20)

Räksoppa

(15)

Asiatisk laxsoppa

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies