
Musslor med bacon och rotfrukter
Betyg (1-5):
Musslor hör verkligen hösten till! Varför inte koka dem med öl, bacon och grädde! Underbart med bröd eller pommes till.
Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 kg färska blåmusslor
- 1 gul lök, hackad
- 100 g palsternacka, fint tärnad
- 100 g morot, fint tärnad
- 120 g bacon, strimlat
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 msk neutral olja
- 2 krm cayennepeppar
- 3 kvistar färsk timjan
- 2 dl öl
- 3 dl vispgrädde
- 1 tsk salt
- Till servering
- bröd eller pommes
Gör så här
- Tvätta musslorna och ta bort skägget om det finns kvar. Kasta öppna musslor.
- Fräs lök, palsternacka och morötter med bacon och vitlök i olja i en stor kastrull. Krydda med salt och cayennepeppar. Lägg ner musslor och timjankvistar och rör om. Häll i öl och grädde och låt koka under lock tills musslorna öppnat sig, ca 5 min. Kasta de musslor som inte öppnat sig efter tillagningen.
- Servera med ett gott bröd eller pommes.
Liknande recept
Musslor med bacon och rotfrukter
Betyg (1-5):
Musslor hör verkligen hösten till! Varför inte koka dem med öl, bacon och grädde! Underbart med bröd eller pommes till.
Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Tvätta musslorna och ta bort skägget om det finns kvar. Kasta öppna musslor.
- Fräs lök, palsternacka och morötter med bacon och vitlök i olja i en stor kastrull. Krydda med salt och cayennepeppar. Lägg ner musslor och timjankvistar och rör om. Häll i öl och grädde och låt koka under lock tills musslorna öppnat sig, ca 5 min. Kasta de musslor som inte öppnat sig efter tillagningen.
- Servera med ett gott bröd eller pommes.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Veronica
2018-01-25
Gott!