Musslor i tomatsås

Musslor i tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Kokta musslor smaksatta med tomat, tabasco och vitlök.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 2 små strimlade rödlökar
  • 3 grovt strimlade blekselleristjälkar
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 3 tomater i bitar
  • 1 dl vodka
  • 3 dl tomatjuice
  • 1 msk tabasco
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Borsta och skrapa musselskalen rena och dra bort skägget. Skölj musslornanoga. Knacka de öppna musslorna mot bänken, om de inte stängs ska de slängas.
  2. Stek lök, selleri och vitlök i olja tills de mjuknat utan att få färg. Tillsätt tomaterna.
  3. Häll på vodka, tomatjuice, tabasco och salt. Låt puttra ca 3 min.
  4. Lägg i musslorna och låt koka under lock på hög värme i 3–4 min, tills musslorna öppnat sig. Släng de musslor som fortfarandeär stängda efter kokning.
  5. Servera direkt med ett gott bröd.

Tips

Det går bra att äta musslorna kalla. Om du vill förbererda musslorna några timmar innan servering ska de förvaras i kylskåp.Om du vänder ihop musslorna med nykokt pasta blir det en perfekt middagsrätt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Reine Skatt

2013-08-26

Vad är det som tillför extra smak till musslorna? Föredrar vitt vin i stället.

Liknande recept

Spara recept

Grillspett

Betyg
Betyg
(300)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(137)
Spara recept

Musslor med rökt skinka

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ljummen nudelsallad med räkor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Goi Cuon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Musslor med bacon och rotfrukter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Räksoppa

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(5)
Musslor i tomatsås
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 2 små strimlade rödlökar
  • 3 grovt strimlade blekselleristjälkar
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 3 tomater i bitar
  • 1 dl vodka
  • 3 dl tomatjuice
  • 1 msk tabasco
  • 1 tsk salt

Musslor i tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Kokta musslor smaksatta med tomat, tabasco och vitlök.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Borsta och skrapa musselskalen rena och dra bort skägget. Skölj musslornanoga. Knacka de öppna musslorna mot bänken, om de inte stängs ska de slängas.
  2. Stek lök, selleri och vitlök i olja tills de mjuknat utan att få färg. Tillsätt tomaterna.
  3. Häll på vodka, tomatjuice, tabasco och salt. Låt puttra ca 3 min.
  4. Lägg i musslorna och låt koka under lock på hög värme i 3–4 min, tills musslorna öppnat sig. Släng de musslor som fortfarandeär stängda efter kokning.
  5. Servera direkt med ett gott bröd.

Tips

Det går bra att äta musslorna kalla. Om du vill förbererda musslorna några timmar innan servering ska de förvaras i kylskåp.Om du vänder ihop musslorna med nykokt pasta blir det en perfekt middagsrätt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Reine Skatt

2013-08-26

Vad är det som tillför extra smak till musslorna? Föredrar vitt vin i stället.

Liknande recept

Spara recept

Grillspett

Betyg
Betyg
(300)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(137)
Spara recept

Musslor med rökt skinka

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ljummen nudelsallad med räkor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Goi Cuon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Musslor med bacon och rotfrukter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Räksoppa

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(5)