Morotskaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.1 (21 betyg)

Så saftig och god! En härlig klassisk morotskaka med kanel, kardemumma och citron som toppas med en frisk glasyr.

Tillagningstid: 15 min + ugn
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl finrivna morötter
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 2 dl neutral rapsolja
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk salt
  • smör till formen
  • Glasyr
  • 200 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • Garnering
  • strimlat skal av 1 vältvättad citron
  • myntablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda morötter och citronsaft.
  2. Tillsätt morötter och olja i äggvispet. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, kardemumma och salt. Rör ner i äggvispet. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt svalna.

Glasyr

  1. Vispa ihop färskost och florsocker med elvisp till en fluffig smet. Bred glasyren på kakan. Garnera med citronskal och myntablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Madelene

2020-05-08

Blev mycket god! Precis som en morotskaka ska smaka och hög och fin!🥕🐰

Liknande recept

Spara recept

Pumpakaka med glasyr

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Pumpapaj med pekannötter

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Chokladkaka med zucchini

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Pumpakaka

Betyg
Betyg
(21)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl finrivna morötter
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 2 dl neutral rapsolja
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk salt
  • smör till formen
  • Glasyr
  • 200 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • Garnering
  • strimlat skal av 1 vältvättad citron
  • myntablad

Morotskaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.1 (21 betyg)

Så saftig och god! En härlig klassisk morotskaka med kanel, kardemumma och citron som toppas med en frisk glasyr.

Tillagningstid: 15 min + ugn
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda morötter och citronsaft.
  2. Tillsätt morötter och olja i äggvispet. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, kardemumma och salt. Rör ner i äggvispet. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt svalna.

Glasyr

  1. Vispa ihop färskost och florsocker med elvisp till en fluffig smet. Bred glasyren på kakan. Garnera med citronskal och myntablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Madelene

2020-05-08

Blev mycket god! Precis som en morotskaka ska smaka och hög och fin!🥕🐰

Liknande recept

Spara recept

Pumpakaka med glasyr

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Pumpapaj med pekannötter

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Chokladkaka med zucchini

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Pumpakaka

Betyg
Betyg
(21)