Morotscurry
  • Tid 30 min

Morotscurry

4 (3 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 6 medelstora morötter
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 2 krm socker
  • 2.5 dl morotsjuice
  • 0.5 dl röda linser
  • 0.5 dl russin
  • 2 tsk färskpressad citronsaft
  • 2 msk hackad persilja
  • 0.5 dl salta jordnötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala morötterna. Skär dem i långa klyftor. Skala och skär löken i tunna klyftor. Smält lite fett i en gryta och lägg i och fräs morötter, lök och curry utan att rotsakerna tar färg. Rör om under tiden. Tillsätt salt, socker och morotsjuice. Koka upp och sjud under lock ca 10 minuter.

  2. 2

    Lägg i sköljda linser och russin och sjud ytterligare under lock 5-10 minuter, tills morötter och linser är kokta.

  3. 3

    Smaka av med citron och blanda i hackad persilja. Strö eventuellt över lite salta jordnötter.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar