Morots- och gulbetssoppa med chèvrekräm
  • Tid 30 min

Morots- och gulbetssoppa med chèvrekräm

2.5 (2 betyg)

Betor gör soppan söt och supergod. Chèvre är en klassiker till.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g morötter
  • 300 g gulbetor
  • 200 g potatis
  • 1 liten bit ingefära
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 1 liter vatten
  • salt
Chèvrekräm
  • 120 g chèvre
  • 1 dl yoghurt 10%
Till servering
  • 30 g mangold eller fin salladsmix
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och skiva morötter, gulbetor, potatis och ingefära. Lägg i en kastrull med buljongtärning, lagerblad och vatten. Koka tills grönsakerna är mjuka.

  2. 2

    Lyft upp lagerbladet och mixa soppan slät. Smaka av med salt. Mosa chèvren med en gaffel och rör ut med yoghurten. Toppa soppan med chèvrekrämen och mangold.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anette

    Suveränt God!