Möra kakskålar

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Ugnstemperatur:225-Grill
15 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (4)
  • 2 st äggvitor
  • 100 g margarin eller smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 1.5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. <p>Kakorna blir som mjukt vågiga skålar genom att de formas och får kallna på uppochnervända dricksglas.
  2. Vispa vitorna till fast skum i en skål. Rör fett och socker poröst i en annan skål. Vänd ner vitorna i smeten. Tillsätt mjölet och rör smeten slät.
  3. Rita cirklar, ca 12 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Använd tex ett kaffefat som mall. Bred ut smeten jämnt och tunt.
  4. Grädda i mitten av ugnen tills kakorna blivit ljust bruna i kanterna, 4­5 min.
  5. Lossa kakorna direkt och lägg dem på uppochnervända dricksglas. Tryck till kakorna med fingrarna på 3­4 ställen och låt dem kallna. Om kakorna hinner stelna på plåten, sätt in dem i ugnen igen någon minut.
  6. Fyll kakskålarna strax före serveringen.
  7. <p>

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



4 st
  • Ingredienser (4)
  • 2 st äggvitor
  • 100 g margarin eller smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 1.5 dl vetemjöl

Möra kakskålar

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Ugnstemperatur:225-Grill
15 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. <p>Kakorna blir som mjukt vågiga skålar genom att de formas och får kallna på uppochnervända dricksglas.
  2. Vispa vitorna till fast skum i en skål. Rör fett och socker poröst i en annan skål. Vänd ner vitorna i smeten. Tillsätt mjölet och rör smeten slät.
  3. Rita cirklar, ca 12 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Använd tex ett kaffefat som mall. Bred ut smeten jämnt och tunt.
  4. Grädda i mitten av ugnen tills kakorna blivit ljust bruna i kanterna, 4­5 min.
  5. Lossa kakorna direkt och lägg dem på uppochnervända dricksglas. Tryck till kakorna med fingrarna på 3­4 ställen och låt dem kallna. Om kakorna hinner stelna på plåten, sätt in dem i ugnen igen någon minut.
  6. Fyll kakskålarna strax före serveringen.
  7. <p>

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies