
Möra kakskålar
Betyg (1-5):
Ugnstemperatur:225-Grill
15 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (4)
- 2 st äggvitor
- 100 g margarin eller smör
- 1.5 dl florsocker
- 1.5 dl vetemjöl
Gör så här
- <p>Kakorna blir som mjukt vågiga skålar genom att de formas och får kallna på uppochnervända dricksglas.
- Vispa vitorna till fast skum i en skål. Rör fett och socker poröst i en annan skål. Vänd ner vitorna i smeten. Tillsätt mjölet och rör smeten slät.
- Rita cirklar, ca 12 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Använd tex ett kaffefat som mall. Bred ut smeten jämnt och tunt.
- Grädda i mitten av ugnen tills kakorna blivit ljust bruna i kanterna, 45 min.
- Lossa kakorna direkt och lägg dem på uppochnervända dricksglas. Tryck till kakorna med fingrarna på 34 ställen och låt dem kallna. Om kakorna hinner stelna på plåten, sätt in dem i ugnen igen någon minut.
- Fyll kakskålarna strax före serveringen.
- <p>
Möra kakskålar
Betyg (1-5):
Ugnstemperatur:225-Grill
15 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- <p>Kakorna blir som mjukt vågiga skålar genom att de formas och får kallna på uppochnervända dricksglas.
- Vispa vitorna till fast skum i en skål. Rör fett och socker poröst i en annan skål. Vänd ner vitorna i smeten. Tillsätt mjölet och rör smeten slät.
- Rita cirklar, ca 12 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Använd tex ett kaffefat som mall. Bred ut smeten jämnt och tunt.
- Grädda i mitten av ugnen tills kakorna blivit ljust bruna i kanterna, 45 min.
- Lossa kakorna direkt och lägg dem på uppochnervända dricksglas. Tryck till kakorna med fingrarna på 34 ställen och låt dem kallna. Om kakorna hinner stelna på plåten, sätt in dem i ugnen igen någon minut.
- Fyll kakskålarna strax före serveringen.
- <p>
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!