Mintchokladkaka med polkaströssel

Betyg (1-5):
3.47 (53 betyg)

Mintkarameller och krossade polkagriser tillsammans med mintchoklad gör den här kakan supergod.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 4 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad med mintcrisp
  • 100 g krossade Mariannekarameller
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • Glasyr:
  • 100 g mörk choklad med mintcrisp
  • Garnering:
  • 1 dl grovt krossade polkagrisar

Gör så här

  1. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält chokladen i vattenbad.
  2. Vispa ner den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten. Vispa inte mer än nödvändigt. Vänd ner de krossade karamellerna. Smörj och bröa en rund kakform med löstagbar kant, cirka 20 centimeter i diameter. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 40-45 minuter.
  3. Smält chokladen till glasyren i vattenbad och ringla över kakan. Strö över krossade polkagrisar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Marit Johansson

2012-03-18

Med vispgrädde -Mums fillibabba!

Jo

2012-02-09

Jiiha

Liknande recept

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Kladdkaka grundrecept - Coop

(778)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 4 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad med mintcrisp
  • 100 g krossade Mariannekarameller
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • Glasyr:
  • 100 g mörk choklad med mintcrisp
  • Garnering:
  • 1 dl grovt krossade polkagrisar

Mintchokladkaka med polkaströssel

Betyg (1-5):
3.47 (53 betyg)

Mintkarameller och krossade polkagriser tillsammans med mintchoklad gör den här kakan supergod.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält chokladen i vattenbad.
  2. Vispa ner den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten. Vispa inte mer än nödvändigt. Vänd ner de krossade karamellerna. Smörj och bröa en rund kakform med löstagbar kant, cirka 20 centimeter i diameter. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 40-45 minuter.
  3. Smält chokladen till glasyren i vattenbad och ringla över kakan. Strö över krossade polkagrisar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Marit Johansson

2012-03-18

Med vispgrädde -Mums fillibabba!

Jo

2012-02-09

Jiiha

Liknande recept

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Kladdkaka grundrecept - Coop

(778)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies