Mintchokladkaka med polkaströssel

Betyg (1-5):
3.44 (55 betyg)

Mintkarameller och krossade polkagriser tillsammans med mintchoklad gör den här kakan supergod.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 4 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad med mintcrisp
  • 100 g krossade Mariannekarameller
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • Glasyr:
  • 100 g mörk choklad med mintcrisp
  • Garnering:
  • 1 dl grovt krossade polkagrisar

Gör så här

  1. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält chokladen i vattenbad.
  2. Vispa ner den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten. Vispa inte mer än nödvändigt. Vänd ner de krossade karamellerna. Smörj och bröa en rund kakform med löstagbar kant, cirka 20 centimeter i diameter. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 40-45 minuter.
  3. Smält chokladen till glasyren i vattenbad och ringla över kakan. Strö över krossade polkagrisar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Marit Johansson

2012-03-18

Med vispgrädde -Mums fillibabba!

Jo

2012-02-09

Jiiha

Liknande recept

Fullkornsvåfflor

(29)

Rocky Road

(18)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(58)

Vit kladdkaka med godis

(4)

Mazarinkaka med blåbär

(4)

Kladdkaka med kolasås och popcorn

(5)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Lussebullar med kvarg

(115)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 4 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad med mintcrisp
  • 100 g krossade Mariannekarameller
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • Glasyr:
  • 100 g mörk choklad med mintcrisp
  • Garnering:
  • 1 dl grovt krossade polkagrisar

Mintchokladkaka med polkaströssel

Betyg (1-5):
3.44 (55 betyg)

Mintkarameller och krossade polkagriser tillsammans med mintchoklad gör den här kakan supergod.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält chokladen i vattenbad.
  2. Vispa ner den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten. Vispa inte mer än nödvändigt. Vänd ner de krossade karamellerna. Smörj och bröa en rund kakform med löstagbar kant, cirka 20 centimeter i diameter. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 40-45 minuter.
  3. Smält chokladen till glasyren i vattenbad och ringla över kakan. Strö över krossade polkagrisar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Marit Johansson

2012-03-18

Med vispgrädde -Mums fillibabba!

Jo

2012-02-09

Jiiha

Liknande recept

Fullkornsvåfflor

(29)

Rocky Road

(18)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(58)

Vit kladdkaka med godis

(4)

Mazarinkaka med blåbär

(4)

Kladdkaka med kolasås och popcorn

(5)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Lussebullar med kvarg

(115)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies