Mint-pannacotta

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

Receptet hittar du även i boken "Baka med godis" av Jenny Warsén och fotograf Ulrika Pousette.

Tillagningstid: 15 min + 4 tim i kyl
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 1.5 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl strösocker
  • 200 g cream cheese
  • 5 krm pepparmintsarom
  • Topping
  • 12 polkagrisar

Gör så här

  1. Lägg gelatinet i kallt vatten. Snitta vaniljstången på längden, skrapa ut fröna och lägg i en kastrull med grädde, socker och själva vaniljstången.
  2. Värm grädden och dra från värmen strax innan det börjar koka. Plocka upp vaniljstången och lyft över gelatinbladen.
  3. Rör om tills bladen smält. Tillsätt färskosten och rör till en jämn smet. Smaka av med pepparmintsaromen.
  4. Häll upp i serveringsglas och låt stå i kylen minst 4 timmar före servering.
  5. Krossa polkagrisarna i en mortel eller lägg i en kökshandduk och banka med något hårt. Toppa pannacottan med polkagriskrosset.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2016-12-03

Jo just därför provade jag med 2 krm först och smakade av. Smaken var stark tandkräm, jag kan inte tänka mig att någon vill ha 5 krm i.

Hanna webbredaktör

2016-11-22

Till Gunilla: Det står smaka av i texten, så man får pröva sig fram men 5 droppar är för lite.

Gunilla

2016-11-19

Är det verkligen säkert att det ska vara 5 krm pepparmyntarom? Jag tog 2 och det smakade väldigt stark tandkräm, ingen kunde äta den. Ska det kanske vara 5 droppar?

Liknande recept

Passionsfruktscheesecake

(32)

Pepparkakscheesecake

(53)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(4)

Lyxig dessert i glas

(4)

Nötig cheesecake med vaniljhonung

(27)

Jordgubbstiramisu

(28)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(55)

Plommonpaj med cream cheese

(7)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1.5 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl strösocker
  • 200 g cream cheese
  • 5 krm pepparmintsarom
  • Topping
  • 12 polkagrisar

Mint-pannacotta

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

Receptet hittar du även i boken "Baka med godis" av Jenny Warsén och fotograf Ulrika Pousette.

Tillagningstid: 15 min + 4 tim i kyl
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg gelatinet i kallt vatten. Snitta vaniljstången på längden, skrapa ut fröna och lägg i en kastrull med grädde, socker och själva vaniljstången.
  2. Värm grädden och dra från värmen strax innan det börjar koka. Plocka upp vaniljstången och lyft över gelatinbladen.
  3. Rör om tills bladen smält. Tillsätt färskosten och rör till en jämn smet. Smaka av med pepparmintsaromen.
  4. Häll upp i serveringsglas och låt stå i kylen minst 4 timmar före servering.
  5. Krossa polkagrisarna i en mortel eller lägg i en kökshandduk och banka med något hårt. Toppa pannacottan med polkagriskrosset.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2016-12-03

Jo just därför provade jag med 2 krm först och smakade av. Smaken var stark tandkräm, jag kan inte tänka mig att någon vill ha 5 krm i.

Hanna webbredaktör

2016-11-22

Till Gunilla: Det står smaka av i texten, så man får pröva sig fram men 5 droppar är för lite.

Gunilla

2016-11-19

Är det verkligen säkert att det ska vara 5 krm pepparmyntarom? Jag tog 2 och det smakade väldigt stark tandkräm, ingen kunde äta den. Ska det kanske vara 5 droppar?

Liknande recept

Passionsfruktscheesecake

(32)

Pepparkakscheesecake

(53)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(4)

Lyxig dessert i glas

(4)

Nötig cheesecake med vaniljhonung

(27)

Jordgubbstiramisu

(28)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(55)

Plommonpaj med cream cheese

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies