Mint-pannacotta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (3 betyg)

Receptet hittar du även i boken "Baka med godis" av Jenny Warsén och fotograf Ulrika Pousette.

Tillagningstid: 15 min + 4 tim i kyl
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl strösocker
  • 200 g cream cheese
  • 5 krm pepparmintsarom
  • Topping
  • 12 polkagrisar

Gör så här

  1. Lägg gelatinet i kallt vatten. Snitta vaniljstången på längden, skrapa ut fröna och lägg i en kastrull med grädde, socker och själva vaniljstången.
  2. Värm grädden och dra från värmen strax innan det börjar koka. Plocka upp vaniljstången och lyft över gelatinbladen.
  3. Rör om tills bladen smält. Tillsätt färskosten och rör till en jämn smet. Smaka av med pepparmintsaromen.
  4. Häll upp i serveringsglas och låt stå i kylen minst 4 timmar före servering.
  5. Krossa polkagrisarna i en mortel eller lägg i en kökshandduk och banka med något hårt. Toppa pannacottan med polkagriskrosset.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2016-12-03

Jo just därför provade jag med 2 krm först och smakade av. Smaken var stark tandkräm, jag kan inte tänka mig att någon vill ha 5 krm i.

Checkbox Coop

2016-11-22

Till Gunilla: Det står smaka av i texten, så man får pröva sig fram men 5 droppar är för lite.

Gunilla

2016-11-19

Är det verkligen säkert att det ska vara 5 krm pepparmyntarom? Jag tog 2 och det smakade väldigt stark tandkräm, ingen kunde äta den. Ska det kanske vara 5 droppar?

Liknande recept

Spara recept

Jordgubbstiramisu

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Lyxig dessert i glas

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ostbricka

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Cheesecake med vaniljhonung

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Frozen key lime pie i skål

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Plommonpaj med cream cheese

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pepparkakscheesecake

Betyg
Betyg
(56)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1.5 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl strösocker
  • 200 g cream cheese
  • 5 krm pepparmintsarom
  • Topping
  • 12 polkagrisar

Mint-pannacotta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (3 betyg)

Receptet hittar du även i boken "Baka med godis" av Jenny Warsén och fotograf Ulrika Pousette.

Tillagningstid: 15 min + 4 tim i kyl
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg gelatinet i kallt vatten. Snitta vaniljstången på längden, skrapa ut fröna och lägg i en kastrull med grädde, socker och själva vaniljstången.
  2. Värm grädden och dra från värmen strax innan det börjar koka. Plocka upp vaniljstången och lyft över gelatinbladen.
  3. Rör om tills bladen smält. Tillsätt färskosten och rör till en jämn smet. Smaka av med pepparmintsaromen.
  4. Häll upp i serveringsglas och låt stå i kylen minst 4 timmar före servering.
  5. Krossa polkagrisarna i en mortel eller lägg i en kökshandduk och banka med något hårt. Toppa pannacottan med polkagriskrosset.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2016-12-03

Jo just därför provade jag med 2 krm först och smakade av. Smaken var stark tandkräm, jag kan inte tänka mig att någon vill ha 5 krm i.

Checkbox Coop

2016-11-22

Till Gunilla: Det står smaka av i texten, så man får pröva sig fram men 5 droppar är för lite.

Gunilla

2016-11-19

Är det verkligen säkert att det ska vara 5 krm pepparmyntarom? Jag tog 2 och det smakade väldigt stark tandkräm, ingen kunde äta den. Ska det kanske vara 5 droppar?

Liknande recept

Spara recept

Jordgubbstiramisu

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Lyxig dessert i glas

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ostbricka

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Cheesecake med vaniljhonung

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Frozen key lime pie i skål

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Plommonpaj med cream cheese

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pepparkakscheesecake

Betyg
Betyg
(56)