Milanostänger
  • Tid 80 min
  • Ugn 200º

Milanostänger

4 (16 betyg)

Om Milanostänger har sitt ursprung i Milano vet vi inte. Men de liknar onekligen fyllda cannelloni ­ pastarör. Och det finns ju fog för att förknippa pasta med Italien.

  • Tillagningstid 80 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

30 st
Mördeg:
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl socker
  • 200 g smör
  • 1 ägg
Fyllning:
  • 275 g mandelmassa
  • 2 ägg, endast vitor
Pensling, garnering:
  • 2 ägg, endast vitor
  • 35 g mandelspån
  • 0.5 dl strösocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Mördegen

  1. 1

    Mät upp mjöl och socker i en skål eller i en hög på bakbordet. Lägg i fettet, skuret i bitar. Finfördela fettet med en gaffel eller kniv. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Använd gärna matberedare. Låt degen ligga övertäckt i kylskåp minst 30 minuter. Värm ugnen till 200°C.

Fyllningen

  1. 1

    Riv mandelmassan och blanda den med äggvitor.

  2. 2

    Kavla ut degen på mjölat bakbord till en fyrkant, 30 x 48 cm. Sporra eller skär ut rutor à 6 x 8 cm i det antal som receptet avser. Lägg mandelsmet som en sträng mitt på varje ruta. Vik om degen och lägg stängerna med skarven ner på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper.

Pensling och garnering

  1. 1

    Pensla med uppvispad äggvita. Strö över mandelspån och socker. Grädda i mitten av ugnen 12-­15 minuter.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • maria

    Mandelmjöl och lite stevia fuktad med vispgrädde ger en acceptabel "mandelmassa"

  • Britta/webbredaktör

    Det går säkert bra i mördegen. Men tänk på att mandelmassan är mestadels socker.

  • Ingela Gustavsson

    Verkar mycket smarrigt, men en fråga: kan man göra dom på sötningsmedel(strö) pga diabetes i familjen?