Midsummer chocoholic

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Choklad i alla dess former, ett måste för chokladälskaren.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
14 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 20 st
  • 200 g hackad mörk choklad minst 70% kakao
  • 200 g smör
  • 2 dl starkt kaffe
  • 4 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 5 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 msk smör till formen
  • 2 msk ströbröd
  • Chokladkräm:
  • 3 dl vispgrädde
  • 6 ägg, endast gulan
  • 0.5 dl strösocker
  • 200 g hackad mörk choklad minst 70% kakaohalt
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • Garnering:
  • 300 g vit choklad av hög kvalitet
  • 1 liter bär t ex jordgubbar, hallon och blåbär
  • 1 meter sidenband

Gör så här

  1. Smält choklad och smör tillsammans med kaffe i en kastrull på låg värme. Rör till en slät kräm. Vispa ägg och mjölk i en bunke. Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en annan bunke. Vänd ner blandningen i äggvispet. Tillsätt chokladblandningen lite i taget under omrörning. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen på 175° ca 1 tim och 15 min. Jämna till skorpan upptill när kakan svalnat helt.

Chokladkräm:

  1. Värm grädde, äggulor och socker i en kastrull under omrörning tills blandningen tjocknat, den ska inte koka. Tillsätt chokladen. Låt smälta under omrörning,
  2. Tillsätt smöret lite i taget under fortsatt omrörning tills krämen är tjock och glansig. Tillsätt vaniljsockret. Garnering: Smält den vita chokladen över vattenbad och bred ut den jämt på 3 ark bakplåtspapper. Låt ligga i kylen tills de nästan stelnat. Ta ut chokladen och skär rektanglar som är aningen högre än kakan, 7–8 cm höga och ca 4 cm breda.

Montering

  1. Dela kakan i 2 bottnar. Bred ut hälften av chokladkrämen på den nedre botten. Lägg på den andra tårtbotten. Fördela resten av krämen över och runtom tårtan
  2. Sätt vita chokladplattor omlott runt sidorna medan krämen fortfarande är kladdig. Fäst ett band runt tårtan och ställ den gärna kallt en stund. Fördela bären ovanpå tårtan. Finalist i Tårta vs Tårta Villemo Linngård Oksanen

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna Maria

2014-10-05

Vilken chokladdröm! Förklädd till lättsam sommartårta (den mörka chokladkrämen täcks av bär och vit choklad) är denna tårta något för chokladälskaren. Lite pysslig, jag råkade hälla i chokladhacket för hastigt i chokladkrämen men räddade krämen med två extra äggulor. Mina vita chokladdekorationer vek sig lite så man bör nog temperera.

Ann

2013-07-27

Jag lyckades inte alls med den här tårtan, trots att jag följde receptet noga. Fick inte fyllningen att tjockna och proportionerna verkade alldeles fel. Hittade en annan variant av det här receptet, som var infört som tävlingsbidrag och undrar varför det här skiljer sig så mycket från det? (Synd på så mycket bortslösad dyr choklad!)

fantastisk chokladdröm!

2013-06-24

Kräver lite pyssel men blir väldigt fin och mycket god. Ser mer arbetad ut än den var, mycket positiva kommentarer både för utseende och smak. Mycket chokladsmak. Mäktig! Räcker till många. Går fint att frysa. Ät gärna rumsvarm för mest smak.

Liknande recept

Glutenfria våfflor - Coop

(11)

Saffransvåfflor med hallon och grädde - Coop

(1)

Yoghurtbunke - Coop

(16)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass - Coop

(4)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)
20 st
  • Ingredienser 20 st
  • 200 g hackad mörk choklad minst 70% kakao
  • 200 g smör
  • 2 dl starkt kaffe
  • 4 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 5 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 msk smör till formen
  • 2 msk ströbröd
  • Chokladkräm:
  • 3 dl vispgrädde
  • 6 ägg, endast gulan
  • 0.5 dl strösocker
  • 200 g hackad mörk choklad minst 70% kakaohalt
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • Garnering:
  • 300 g vit choklad av hög kvalitet
  • 1 liter bär t ex jordgubbar, hallon och blåbär
  • 1 meter sidenband

Midsummer chocoholic

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Choklad i alla dess former, ett måste för chokladälskaren.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
14 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält choklad och smör tillsammans med kaffe i en kastrull på låg värme. Rör till en slät kräm. Vispa ägg och mjölk i en bunke. Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en annan bunke. Vänd ner blandningen i äggvispet. Tillsätt chokladblandningen lite i taget under omrörning. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen på 175° ca 1 tim och 15 min. Jämna till skorpan upptill när kakan svalnat helt.

Chokladkräm:

  1. Värm grädde, äggulor och socker i en kastrull under omrörning tills blandningen tjocknat, den ska inte koka. Tillsätt chokladen. Låt smälta under omrörning,
  2. Tillsätt smöret lite i taget under fortsatt omrörning tills krämen är tjock och glansig. Tillsätt vaniljsockret. Garnering: Smält den vita chokladen över vattenbad och bred ut den jämt på 3 ark bakplåtspapper. Låt ligga i kylen tills de nästan stelnat. Ta ut chokladen och skär rektanglar som är aningen högre än kakan, 7–8 cm höga och ca 4 cm breda.

Montering

  1. Dela kakan i 2 bottnar. Bred ut hälften av chokladkrämen på den nedre botten. Lägg på den andra tårtbotten. Fördela resten av krämen över och runtom tårtan
  2. Sätt vita chokladplattor omlott runt sidorna medan krämen fortfarande är kladdig. Fäst ett band runt tårtan och ställ den gärna kallt en stund. Fördela bären ovanpå tårtan. Finalist i Tårta vs Tårta Villemo Linngård Oksanen

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna Maria

2014-10-05

Vilken chokladdröm! Förklädd till lättsam sommartårta (den mörka chokladkrämen täcks av bär och vit choklad) är denna tårta något för chokladälskaren. Lite pysslig, jag råkade hälla i chokladhacket för hastigt i chokladkrämen men räddade krämen med två extra äggulor. Mina vita chokladdekorationer vek sig lite så man bör nog temperera.

Ann

2013-07-27

Jag lyckades inte alls med den här tårtan, trots att jag följde receptet noga. Fick inte fyllningen att tjockna och proportionerna verkade alldeles fel. Hittade en annan variant av det här receptet, som var infört som tävlingsbidrag och undrar varför det här skiljer sig så mycket från det? (Synd på så mycket bortslösad dyr choklad!)

fantastisk chokladdröm!

2013-06-24

Kräver lite pyssel men blir väldigt fin och mycket god. Ser mer arbetad ut än den var, mycket positiva kommentarer både för utseende och smak. Mycket chokladsmak. Mäktig! Räcker till många. Går fint att frysa. Ät gärna rumsvarm för mest smak.

Liknande recept

Glutenfria våfflor - Coop

(11)

Saffransvåfflor med hallon och grädde - Coop

(1)

Yoghurtbunke - Coop

(16)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass - Coop

(4)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies