Midsommartårta med hasselnötsgrädde och jordgubbar

Betyg (1-5):
2.61 (33 betyg)

Den här tårtan är en midsommardröm med chokladbottnar, hasselnötsgrädde och jordgubbar.

Tillagningstid: 35 min + tid i ugn och att svalna
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Tårtbotten:
  • 3 ägg
  • 4.5 dl rårörsocker
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 225 g smör, smält
  • 2 dl kallt vatten
  • Fyllning och topping:
  • 0.5 dl hasselnötter
  • 6 dl vispgrädde
  • 2 dl hasselnötskräm
  • 1 liter jordgubbar, i klyftor

Gör så här

  1. Smörj en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter, med smör och pudra med kakao.
  2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och häll ner i äggvispet tillsammans med smör och vatten. Vispa försiktigt till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 50–60 min. Låt kakan kallna och skär i tre bottnar.
  3. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Gnid av skalen i en ren handduk och hacka nötterna grovt. Vispa 3 dl av grädden och hasselnötskrämen fluffigt. Bred ut hälften av hasselnötsgrädden på första bottnen. Lägg på nästa botten och bred på resterande hasselnötsgrädde. Lägg på den sista bottnen. Vispa resterande grädde fluffig. Toppa tårtan med grädde, jordgubbar och hasselnötter.

Servering

Garnera gärna med ätbara blommor och citronmeliss.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida

2019-06-21

Jättegod! Använde en silikonform istället för springform, det ångrar jag. Den var lite svår att få ur vilket gjorde det svårt att dela snyggt sedan. Men herregud vad god den var! Den räckte gott och väl till 9 personer. Vi hade lite extra, finhackade, jordgubbar för att förhöja midsommaren lite extra vilket var riktigt pricken över i! Mums!

Liknande recept

Krämig choklad med hackade nötter - Coop

(7)

Budapestrulle - Coop

(75)

Blåbärscocotter - Coop

(18)

Mandelkorgar med kryddiga hjortron - Coop

(0)

Mjuk pepparkaka med kolasås och lingon - Coop

(28)

Djävulsflotte - chokladkaka - Coop

(10)

Hasselnötsmusslor med hjortron - Coop

(6)

Säbytårta med pekannötter och björnbär - Coop

(21)
12 st
  • Tårtbotten:
  • 3 ägg
  • 4.5 dl rårörsocker
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 225 g smör, smält
  • 2 dl kallt vatten
  • Fyllning och topping:
  • 0.5 dl hasselnötter
  • 6 dl vispgrädde
  • 2 dl hasselnötskräm
  • 1 liter jordgubbar, i klyftor

Midsommartårta med hasselnötsgrädde och jordgubbar

Betyg (1-5):
2.61 (33 betyg)

Den här tårtan är en midsommardröm med chokladbottnar, hasselnötsgrädde och jordgubbar.

Tillagningstid: 35 min + tid i ugn och att svalna
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter, med smör och pudra med kakao.
  2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och häll ner i äggvispet tillsammans med smör och vatten. Vispa försiktigt till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 50–60 min. Låt kakan kallna och skär i tre bottnar.
  3. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Gnid av skalen i en ren handduk och hacka nötterna grovt. Vispa 3 dl av grädden och hasselnötskrämen fluffigt. Bred ut hälften av hasselnötsgrädden på första bottnen. Lägg på nästa botten och bred på resterande hasselnötsgrädde. Lägg på den sista bottnen. Vispa resterande grädde fluffig. Toppa tårtan med grädde, jordgubbar och hasselnötter.

Servering

Garnera gärna med ätbara blommor och citronmeliss.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida

2019-06-21

Jättegod! Använde en silikonform istället för springform, det ångrar jag. Den var lite svår att få ur vilket gjorde det svårt att dela snyggt sedan. Men herregud vad god den var! Den räckte gott och väl till 9 personer. Vi hade lite extra, finhackade, jordgubbar för att förhöja midsommaren lite extra vilket var riktigt pricken över i! Mums!

Liknande recept

Krämig choklad med hackade nötter - Coop

(7)

Budapestrulle - Coop

(75)

Blåbärscocotter - Coop

(18)

Mandelkorgar med kryddiga hjortron - Coop

(0)

Mjuk pepparkaka med kolasås och lingon - Coop

(28)

Djävulsflotte - chokladkaka - Coop

(10)

Hasselnötsmusslor med hjortron - Coop

(6)

Säbytårta med pekannötter och björnbär - Coop

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies