Mercimek köftesi - Turkiska linsbiffar

Mercimek köftesi - Turkiska linsbiffar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Vegetarisk linsbiffar med massor av kryddor gör biffarna otroligt goda. Recept ur kokboken Zeinas Green Kitchen av Zeina Mourtada.

Tillagningstid: 50 min
30 stycken
  • 4 dl torkade röda linser
  • 7.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl couscous
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 dl rapsolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk spiskummin
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 0.5 tsk chilipulver eller cayennepeppar
  • 2 salladslökar, finhackade
  • 1 dl finhackad persilja
  • flingsalt och svartpeppar
  • Till servering
  • romansalladsblad
  • citronklyftor
  • granatäppelsirap eller pressad citron

Gör så här

  1. Skölj linserna. Koka dem i vattnet. Skeda bort skummet och smula i buljongtärningen.Koka sönder linserna, ca 20 min. Mosa med en sked då och då. Blanda ner couscousen i linserna, lägg på lock och låt stå ca 10 min. Fördela massanpå en plåt att svalna.
  2. Stek gul lök i oljan tills den är mjuk utan färg. Tillsätttomatpuré, spiskummin, paprikapulveroch chilipulver, stek lite till. Blanda linsröran medden stekta löken, salladslök och persilja, smaka av medsalt och peppar.
  3. Arbeta till en jämn degliknande smet och forma till ca30 avlånga biffar med blöta händer. Servera biffarnapå salladsblad med granatäppelsirap och citronklyftor.

Tips

Lika goda kallasom ljumma.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-02-28

Hej Mattias, biffarna ska inte stekas :) Lycka till!

Mattias

2022-02-27

Ska de stekas när man format biffar, för det står det inget om

Emilia

2019-11-29

Otroligt gott och välsmakande, ljuvligt att ha till det mesta eller som huvudrätt. Räckte för två middagar och tre matlådor! Tar dock längre tid än skrivet eftersom linserna ska hinna svalna. Men värt det! Zeina <3

Mercimek köftesi - Turkiska linsbiffar
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 4 dl torkade röda linser
  • 7.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl couscous
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 dl rapsolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk spiskummin
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 0.5 tsk chilipulver eller cayennepeppar
  • 2 salladslökar, finhackade
  • 1 dl finhackad persilja
  • flingsalt och svartpeppar
  • Till servering
  • romansalladsblad
  • citronklyftor
  • granatäppelsirap eller pressad citron

Mercimek köftesi - Turkiska linsbiffar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Vegetarisk linsbiffar med massor av kryddor gör biffarna otroligt goda. Recept ur kokboken Zeinas Green Kitchen av Zeina Mourtada.

Tillagningstid: 50 min
30 stycken

Gör så här

  1. Skölj linserna. Koka dem i vattnet. Skeda bort skummet och smula i buljongtärningen.Koka sönder linserna, ca 20 min. Mosa med en sked då och då. Blanda ner couscousen i linserna, lägg på lock och låt stå ca 10 min. Fördela massanpå en plåt att svalna.
  2. Stek gul lök i oljan tills den är mjuk utan färg. Tillsätttomatpuré, spiskummin, paprikapulveroch chilipulver, stek lite till. Blanda linsröran medden stekta löken, salladslök och persilja, smaka av medsalt och peppar.
  3. Arbeta till en jämn degliknande smet och forma till ca30 avlånga biffar med blöta händer. Servera biffarnapå salladsblad med granatäppelsirap och citronklyftor.

Tips

Lika goda kallasom ljumma.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-02-28

Hej Mattias, biffarna ska inte stekas :) Lycka till!

Mattias

2022-02-27

Ska de stekas när man format biffar, för det står det inget om

Emilia

2019-11-29

Otroligt gott och välsmakande, ljuvligt att ha till det mesta eller som huvudrätt. Räckte för två middagar och tre matlådor! Tar dock längre tid än skrivet eftersom linserna ska hinna svalna. Men värt det! Zeina <3