Linssallad med nektariner och jordgubbar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Tillagningstid: 35 min
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl belugalinser
  • 1 knippa grön sparris
  • 0.5 msk olivolja
  • 200 g salladsmix
  • 400 g körsbärstomater, i bitar
  • 500 g jordgubbar, i klyftor
  • 3 nektariner, i bitar
  • Vinägrett
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk färskmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna. Ansa sparrisen och skär i tre delar. Stek hastigt i olja i riktigt het stekpanna, ca 2 min. Blanda alla ingredienser till vinägretten.
  2. Vänd ner linserna i vinägretten. Fördela sallad, linser, sparris, tomater, jordgubbar och nektariner i en skål eller ett fat. Riv ev över mer citronskal och smula över flingsalt. Dra ett varv med pepparkvarnen. Servera till buffen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2019-06-13

Fantastiskt god sallad!

Åsa

2019-06-06

Supergod!

13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl belugalinser
  • 1 knippa grön sparris
  • 0.5 msk olivolja
  • 200 g salladsmix
  • 400 g körsbärstomater, i bitar
  • 500 g jordgubbar, i klyftor
  • 3 nektariner, i bitar
  • Vinägrett
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk färskmalen svartpeppar

Linssallad med nektariner och jordgubbar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Tillagningstid: 35 min
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna. Ansa sparrisen och skär i tre delar. Stek hastigt i olja i riktigt het stekpanna, ca 2 min. Blanda alla ingredienser till vinägretten.
  2. Vänd ner linserna i vinägretten. Fördela sallad, linser, sparris, tomater, jordgubbar och nektariner i en skål eller ett fat. Riv ev över mer citronskal och smula över flingsalt. Dra ett varv med pepparkvarnen. Servera till buffen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2019-06-13

Fantastiskt god sallad!

Åsa

2019-06-06

Supergod!