Melonsallad till efterrätt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (4 betyg)

Bjud på en frisk melonsallad med kolasås av kondenserad mjölk till efterrätt. Kolasåsen kokar sig själv i burken och under tiden förbereder du salladen som bara blir godare av att få stå och dra åt sig myntasmaken.

Tillagningstid: 4 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.25 vattenmelon, i bitar
  • 0.5 galiamelon, i bitar
  • 0.5 cantaloupemelon, i bitar
  • 0.5 kruka grovhackad mynta
  • Kryddig kolasås:
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk mald anis
  • 1 tsk stöttad eller mald kardemumma
  • 3 st stötta kryddnejlikor

Gör så här

Melonsallad

  1. Blanda melonbitarna med myntan. Servera med kryddig kolasås.

Kryddig kolasås

  1. Ställ burken med kondenserad mjölk i en kastrull och täck med vatten. Koka i cirka 3 timmar under lock. Se till att burken är täckt med vatten under kokningen. Den kondenserade mjölken blir efter kokning en god kolasås. Ta upp burken och låt den svalna en stund innan den öppnas.
  2. Smält smöret i en kastrull, tillsätt kryddorna och låt dem fräsa i smöret i en minut. Blanda kryddblandningen med kolasåsen. Servera.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äppelcheesecake

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 0.25 vattenmelon, i bitar
  • 0.5 galiamelon, i bitar
  • 0.5 cantaloupemelon, i bitar
  • 0.5 kruka grovhackad mynta
  • Kryddig kolasås:
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk mald anis
  • 1 tsk stöttad eller mald kardemumma
  • 3 st stötta kryddnejlikor

Melonsallad till efterrätt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (4 betyg)

Bjud på en frisk melonsallad med kolasås av kondenserad mjölk till efterrätt. Kolasåsen kokar sig själv i burken och under tiden förbereder du salladen som bara blir godare av att få stå och dra åt sig myntasmaken.

Tillagningstid: 4 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Melonsallad

  1. Blanda melonbitarna med myntan. Servera med kryddig kolasås.

Kryddig kolasås

  1. Ställ burken med kondenserad mjölk i en kastrull och täck med vatten. Koka i cirka 3 timmar under lock. Se till att burken är täckt med vatten under kokningen. Den kondenserade mjölken blir efter kokning en god kolasås. Ta upp burken och låt den svalna en stund innan den öppnas.
  2. Smält smöret i en kastrull, tillsätt kryddorna och låt dem fräsa i smöret i en minut. Blanda kryddblandningen med kolasåsen. Servera.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äppelcheesecake

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)