Melonsallad med lime och mynta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Den perfekta avslutningen på en god middag är ett frostat glas med isig melon, mynta och lime.

Tillagningstid: 10 minuter + 1 timme i frysen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg melon, gärna olika sorter
  • 2 lime, finrivet skal och saft
  • 0.5 dl strösocker
  • 3 dl strimlad mynta

Gör så här

  1. Skär upp melonen och skär bort skalet. Tärna och kärna ur.
  2. Lägg melonbitarna på brickor. Pressa över limesaft. Ställ i frysen ca 1 tim. Ställ även serveringsglasen i frysen.
  3. Blanda socker, limeskal och mynta i en bunke.
  4. Vänd runt melonbitarna i sockerblandningen vid servering och lägg i de frostade glasen.

Tips

Toppa glassen med mousserande vin till de vuxna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ugnspannkaka och äppelkompott med kardemumma

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Smördegsflarn med äpplen och ingefärsmarmelad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Citron- och kardemummayoghurt

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Äppelkaka med havregryn

Betyg
Betyg
(167)
Spara recept

Bananplättar med kokos

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Mangobowl med kokos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Sockerkaka med äpple, maräng och kardemumma

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tiramisuglasstårta

Betyg
Betyg
(21)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 1 kg melon, gärna olika sorter
  • 2 lime, finrivet skal och saft
  • 0.5 dl strösocker
  • 3 dl strimlad mynta

Melonsallad med lime och mynta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Den perfekta avslutningen på en god middag är ett frostat glas med isig melon, mynta och lime.

Tillagningstid: 10 minuter + 1 timme i frysen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär upp melonen och skär bort skalet. Tärna och kärna ur.
  2. Lägg melonbitarna på brickor. Pressa över limesaft. Ställ i frysen ca 1 tim. Ställ även serveringsglasen i frysen.
  3. Blanda socker, limeskal och mynta i en bunke.
  4. Vänd runt melonbitarna i sockerblandningen vid servering och lägg i de frostade glasen.

Tips

Toppa glassen med mousserande vin till de vuxna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ugnspannkaka och äppelkompott med kardemumma

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Smördegsflarn med äpplen och ingefärsmarmelad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Citron- och kardemummayoghurt

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Äppelkaka med havregryn

Betyg
Betyg
(167)
Spara recept

Bananplättar med kokos

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Mangobowl med kokos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Sockerkaka med äpple, maräng och kardemumma

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tiramisuglasstårta

Betyg
Betyg
(21)