Melonsallad med kryddig kolasås

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

Kolasåsen kokar sig själv i burken. Under tiden förbereder du salladen som bara blir godare av att få stå och dra åt sig myntasmaken, medan såsen kokar och kokar.

Tillagningstid: 4 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 0.25 vattenmelon, i bitar
  • 0.5 galiamelon, i bitar
  • 0.5 cantaloupemelon, i bitar
  • 0.5 kruka grovhackad mynta
  • Kryddig kolasås:
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk mald anis
  • 1 tsk stöttad eller mald kardemumma
  • 3 st stötta kryddnejlikor

Gör så här

Melonsallad

  1. Blanda melonbitarna med myntan. Servera med kryddig kolasås.

Kryddig kolasås

  1. Ställ burken med kondenserad mjölk i en kastrull och täck med vatten. Koka i cirka 3 timmar under lock. Se till att burken är täckt med vatten under kokningen. Den kondenserade mjölken blir efter kokning en god kolasås. Ta upp burken och låt den svalna en stund innan den öppnas.
  2. Smält smöret i en kastrull, tillsätt kryddorna och låt dem fräsa i smöret i en minut. Blanda kryddblandningen med kolasåsen. Servera.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Karamelliserade päronchips doppade i choklad

(1)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Vattenmelonsoppa

(0)

Bananpannkakor

(33)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Melonbägare med lemon curd-visp

(12)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 0.25 vattenmelon, i bitar
  • 0.5 galiamelon, i bitar
  • 0.5 cantaloupemelon, i bitar
  • 0.5 kruka grovhackad mynta
  • Kryddig kolasås:
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk mald anis
  • 1 tsk stöttad eller mald kardemumma
  • 3 st stötta kryddnejlikor

Melonsallad med kryddig kolasås

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

Kolasåsen kokar sig själv i burken. Under tiden förbereder du salladen som bara blir godare av att få stå och dra åt sig myntasmaken, medan såsen kokar och kokar.

Tillagningstid: 4 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Melonsallad

  1. Blanda melonbitarna med myntan. Servera med kryddig kolasås.

Kryddig kolasås

  1. Ställ burken med kondenserad mjölk i en kastrull och täck med vatten. Koka i cirka 3 timmar under lock. Se till att burken är täckt med vatten under kokningen. Den kondenserade mjölken blir efter kokning en god kolasås. Ta upp burken och låt den svalna en stund innan den öppnas.
  2. Smält smöret i en kastrull, tillsätt kryddorna och låt dem fräsa i smöret i en minut. Blanda kryddblandningen med kolasåsen. Servera.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Karamelliserade päronchips doppade i choklad

(1)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Vattenmelonsoppa

(0)

Bananpannkakor

(33)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Melonbägare med lemon curd-visp

(12)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies