Melongranité

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (3 betyg)

Isande sött och gott.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk koncentrerad, svart vinbärssaft
  • 1 kg urkärnad och hackad vattenmelon
  • 0.5 liten citron eller lime, pressad saft

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker och saft i en kastrull. Värm tills sockret smält och koka på svag värme ca 5 minuter. Låt kallna.
  2. Finfördela melonhacket i mixer eller matberedare. Pressa massan genom en sil.
  3. Blanda melonpurén med sockervatten och limesaft och häll upp det i en form som tål frystemperatur. Ställ i frysen.
  4. Skrapa ner det som frusit fortast runt kanter och botten och rör om med en gaffel ungefär varje halvtimme i 2-3 timmar tills konsistensen blivit luftigare.
  5. Skeda upp i glas och servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(16)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk koncentrerad, svart vinbärssaft
  • 1 kg urkärnad och hackad vattenmelon
  • 0.5 liten citron eller lime, pressad saft

Melongranité

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (3 betyg)

Isande sött och gott.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker och saft i en kastrull. Värm tills sockret smält och koka på svag värme ca 5 minuter. Låt kallna.
  2. Finfördela melonhacket i mixer eller matberedare. Pressa massan genom en sil.
  3. Blanda melonpurén med sockervatten och limesaft och häll upp det i en form som tål frystemperatur. Ställ i frysen.
  4. Skrapa ner det som frusit fortast runt kanter och botten och rör om med en gaffel ungefär varje halvtimme i 2-3 timmar tills konsistensen blivit luftigare.
  5. Skeda upp i glas och servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(16)