För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Melongranité

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Isande sött och gott.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk koncentrerad, svart vinbärssaft
  • 1 kg urkärnad och hackad vattenmelon
  • 0.5 liten citron eller lime, pressad saft

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker och saft i en kastrull. Värm tills sockret smält och koka på svag värme ca 5 minuter. Låt kallna.
  2. Finfördela melonhacket i mixer eller matberedare. Pressa massan genom en sil.
  3. Blanda melonpurén med sockervatten och limesaft och häll upp det i en form som tål frystemperatur. Ställ i frysen.
  4. Skrapa ner det som frusit fortast runt kanter och botten och rör om med en gaffel ungefär varje halvtimme i 2-3 timmar tills konsistensen blivit luftigare.
  5. Skeda upp i glas och servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(19)

Äppel- och kanelcheesecake med äppelchips

(2)

Vit chokladtryffel

(39)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

(9)

Snabba marängbakelser

(1)

Äppelsockerkaka

(36)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk koncentrerad, svart vinbärssaft
  • 1 kg urkärnad och hackad vattenmelon
  • 0.5 liten citron eller lime, pressad saft

Melongranité

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Isande sött och gott.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker och saft i en kastrull. Värm tills sockret smält och koka på svag värme ca 5 minuter. Låt kallna.
  2. Finfördela melonhacket i mixer eller matberedare. Pressa massan genom en sil.
  3. Blanda melonpurén med sockervatten och limesaft och häll upp det i en form som tål frystemperatur. Ställ i frysen.
  4. Skrapa ner det som frusit fortast runt kanter och botten och rör om med en gaffel ungefär varje halvtimme i 2-3 timmar tills konsistensen blivit luftigare.
  5. Skeda upp i glas och servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(19)

Äppel- och kanelcheesecake med äppelchips

(2)

Vit chokladtryffel

(39)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

(9)

Snabba marängbakelser

(1)

Äppelsockerkaka

(36)