Melongranité

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Isande sött och gott.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk koncentrerad, svart vinbärssaft
  • 1 kg urkärnad och hackad vattenmelon
  • 0.5 liten citron eller lime, pressad saft

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker och saft i en kastrull. Värm tills sockret smält och koka på svag värme ca 5 minuter. Låt kallna.
  2. Finfördela melonhacket i mixer eller matberedare. Pressa massan genom en sil.
  3. Blanda melonpurén med sockervatten och limesaft och häll upp det i en form som tål frystemperatur. Ställ i frysen.
  4. Skrapa ner det som frusit fortast runt kanter och botten och rör om med en gaffel ungefär varje halvtimme i 2-3 timmar tills konsistensen blivit luftigare.
  5. Skeda upp i glas och servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äppel- och kanelcheesecake med äppelchips

(2)

Smördegspizza med mango och apelsin

(2)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Äppelsoppa med kanel

(16)

Tropisk fruktsallad

(3)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk koncentrerad, svart vinbärssaft
  • 1 kg urkärnad och hackad vattenmelon
  • 0.5 liten citron eller lime, pressad saft

Melongranité

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Isande sött och gott.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker och saft i en kastrull. Värm tills sockret smält och koka på svag värme ca 5 minuter. Låt kallna.
  2. Finfördela melonhacket i mixer eller matberedare. Pressa massan genom en sil.
  3. Blanda melonpurén med sockervatten och limesaft och häll upp det i en form som tål frystemperatur. Ställ i frysen.
  4. Skrapa ner det som frusit fortast runt kanter och botten och rör om med en gaffel ungefär varje halvtimme i 2-3 timmar tills konsistensen blivit luftigare.
  5. Skeda upp i glas och servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äppel- och kanelcheesecake med äppelchips

(2)

Smördegspizza med mango och apelsin

(2)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Äppelsoppa med kanel

(16)

Tropisk fruktsallad

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies