Mellisbullar

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

”Det här är både frukost i form av müsli och mörk choklad ihopbakat i en bulle”, hälsar Oscar Vitvall en av vinnarna i Lilla Änglamarkspriset.

Tillagningstid: 15 min + 45 min jäsning
Ugnstemperatur:200º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten, fingervarmt
  • 3 dl frukt- och nötmüsli
  • 1 dl filmjölk
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 2 msk akaciahonung
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet. Blanda i müsli, filmjölk, choklad, honung, olja och salt. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en slät deg, ca 5 min. Låt jäsa ca 30 min under bakduk.
  2. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i 16 bitar och forma till runda bullar med mjöliga händer. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 15 min under bakduk. Pensla bullarna med vatten och grädda mitt i ugnen ca 15 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Müslirutor - Coop

(11)

Kryddig chokladdryck - Coop

(5)

Varm vit choklad - Coop

(5)

Fruktbollar - Coop

(66)

Nötbräck med torkad frukt - Coop

(17)

Varm choklad med kanel och vanilj - Coop

(13)

Mellisbitar - Coop

(3)

Heta chokladmuffins med mörk rom - Coop

(7)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten, fingervarmt
  • 3 dl frukt- och nötmüsli
  • 1 dl filmjölk
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 2 msk akaciahonung
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl

Mellisbullar

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

”Det här är både frukost i form av müsli och mörk choklad ihopbakat i en bulle”, hälsar Oscar Vitvall en av vinnarna i Lilla Änglamarkspriset.

Tillagningstid: 15 min + 45 min jäsning
Ugnstemperatur:200º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet. Blanda i müsli, filmjölk, choklad, honung, olja och salt. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en slät deg, ca 5 min. Låt jäsa ca 30 min under bakduk.
  2. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i 16 bitar och forma till runda bullar med mjöliga händer. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 15 min under bakduk. Pensla bullarna med vatten och grädda mitt i ugnen ca 15 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Müslirutor - Coop

(11)

Kryddig chokladdryck - Coop

(5)

Varm vit choklad - Coop

(5)

Fruktbollar - Coop

(66)

Nötbräck med torkad frukt - Coop

(17)

Varm choklad med kanel och vanilj - Coop

(13)

Mellisbitar - Coop

(3)

Heta chokladmuffins med mörk rom - Coop

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies