Marsipankycklingar och marsipantuppar

Marsipankycklingar och marsipantuppar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Ätbart pyssel i form av påskkycklingar och påsktuppar att pynta bakverken med. Hemmagjorda sockerfigurer som är roliga att göra och goda att äta!

Tillagningstid: 1 timme
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g marsipan
  • 1 krm gul karamellfärg
  • 2 tsk granatäppeljuice (Grenadine)
  • 100 g smält choklad

Gör så här

  1. Färga marsipanen till de små kycklingarna gul. Tupparna görs av ofärgad marsipan. Rulla marsipanen päronformad till små gula kycklingar och till stora ofärgade tuppar. Platta ut och forma vingarna och fäst dem på kroppen.
  2. Färga lite marsipan rosa med grenadine till näbb och kam. Platta ut och forma tuppkammar och näbbar. Tryck dit kam och näbb.
  3. Doppa en liten bit av kycklingarna i smält choklad, ställ dem att stelna på bakplåtspapper.

Tips

Doppa gärna fingertopparna i lite olja så fastnar inte marsipanen. Med en grillpinne, sugrör eller en vass kniv kan man forma mönster, ögon och stjärtfjädrar om man önskar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Chokladpastej med blueberry curd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Nutella semifreddo

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Mozartkulor

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Marsipankycklingar och marsipantuppar
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 300 g marsipan
  • 1 krm gul karamellfärg
  • 2 tsk granatäppeljuice (Grenadine)
  • 100 g smält choklad

Marsipankycklingar och marsipantuppar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Ätbart pyssel i form av påskkycklingar och påsktuppar att pynta bakverken med. Hemmagjorda sockerfigurer som är roliga att göra och goda att äta!

Tillagningstid: 1 timme
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Färga marsipanen till de små kycklingarna gul. Tupparna görs av ofärgad marsipan. Rulla marsipanen päronformad till små gula kycklingar och till stora ofärgade tuppar. Platta ut och forma vingarna och fäst dem på kroppen.
  2. Färga lite marsipan rosa med grenadine till näbb och kam. Platta ut och forma tuppkammar och näbbar. Tryck dit kam och näbb.
  3. Doppa en liten bit av kycklingarna i smält choklad, ställ dem att stelna på bakplåtspapper.

Tips

Doppa gärna fingertopparna i lite olja så fastnar inte marsipanen. Med en grillpinne, sugrör eller en vass kniv kan man forma mönster, ögon och stjärtfjädrar om man önskar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Chokladpastej med blueberry curd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Nutella semifreddo

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Mozartkulor

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)