Färsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(35)

Saftiga biffar med bönor och yoghurt som är goda att både grilla och steka. Serveras med rostad sötpotatis och en klick persiljeyoghurt.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g sötpotatis
  • olivolja
  • 400 g vita bönor, avsköljda (på burk)
  • 300 g blandfärs
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 15 g färsk persilja, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 msk torkad mynta
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • olivolja, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Persiljeyoghurt
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 15 g färsk persilja, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Vänd runt med olja på en plåt och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Mixa eller mosa bönorna till ett ganska slätt mos. Blanda bönmoset med färs, yoghurt, persilja, vitlök och alla kryddor.
  3. Forma till 12 biffar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna tills de är genomstekta.
  4. Rör ihop alla ingredienser till yoghurtsåsen och smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med rostad sötpotatis och persiljeyoghurt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalle Ulv

2021-02-22

Supergoda! Enl anvisning men använde 3/4 msk färsk finhackad mynta samt turkisk havreyoghurt. Såsom andra beskriver var det tämligen svårt, nästintill omöjligt få biffarna hålla ihop ordentligt, oavsett värme (prövade medium, 2/3 samt 5/6). Receptet borde justeras, mer bönor eller mindre yoghurt? Lite mer spiskummin, cayenne, peppar skadar inte. Mycket mer vitlök givetvis:-) Svårlagat bra mat efter en dag på vedbacken tyckte även Kajsa.

Lena

2020-04-25

Jag följde tipsen att mosa bönorna väl, ha ordentligt varm stekpanna och minska mängden yoghurt (tog 2 msk). Biffarna höll ihop bra och var goda, ganska starka. Däremot tyckte jag att såsen var mesig så jag tillsatte salt och svartpeppar. Det blev mycket bättre.

Ewa

2020-01-11

God smak, men dom håller absolut inte ihop. Så det är inte biffar man serverar, vet inte vad man ska säga, det blev en enda röra

Coop

2019-05-28

Hej! Vad gäller att biffarna faller isär: Se till att pannan är het när du lägger i biffarna, om det inte är tillräckligt hett så faller dom sönder lättare. För vegetarisk färs: Det finns många olika sorters vegetarisk färs och de beter sig lite olika. Det finns sorter som heter formbar färs, som ofta håller ihop bättre. Man kan också prova att minska mängden yoghurt eller tillsätta lite ströbröd. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör

Philip

2019-05-19

Vi använde vegfärs och det blev bara en rinnig smet. Så gör vi dom igen kommer vi minska mängden yoghurt väsentligt. God smak!

Philip

2019-05-19

Vi använde vegfärs och det blev bara en rivning smet. Så gör vi dom igen kommer vi minska mängden yoghurt väsentligt. God smak!

Johan

2019-05-18

Som andra säger, biffarna ramlar sönder helt och hållet...

Micho

2019-02-05

Mycket goda, jag var orolig för att det skulle bli för mycket smak av mynta men slutresultatet var gott. Yoghurten var även den bra, jag gjorde inga justeringar av mängderna i receptet förutom att jag tog vanlig potatis istället för sötpotatis och tog uppåt 1 kg istället för blygsamma 600 g.

Coop

2019-01-22

Hej Maria, det stämmer, det är spriskummin i både biffarna och såsen. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Maria

2019-01-19

Ska det vara spiskummin både i färssmeten och i persiljeyoghurten?

Sandra

2019-01-15

Hej Biffarna blir otroligt lösa. Håller inte ihop.

Coop

2018-12-12

Hej Johan! Saltet hade tyvärr trillat ur listan, nu är det tillagt, 1 tsk ska det vara. Eftersom det är bönor i behövs inget ägg för att binda, se till att mixa bönorna ordentligt. Känns biffarna för lösa kan du prova att minska mängden yoghurt. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Johan

2018-12-03

Varför inget salt i biffarna? Biffarna faller isär, borde vara ägg med i receptet.

Liknande recept

Spara recept

Varmrökt lax med dillcrème

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Snabb matjesgratäng

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(189)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig ”jansson”

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tortellini med grönkål och valnötter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Liten Janssons frestelse med lax

Betyg
Betyg
(10)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 600 g sötpotatis
  • olivolja
  • 400 g vita bönor, avsköljda (på burk)
  • 300 g blandfärs
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 15 g färsk persilja, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 msk torkad mynta
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • olivolja, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Persiljeyoghurt
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 15 g färsk persilja, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin

Färsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(35)

Saftiga biffar med bönor och yoghurt som är goda att både grilla och steka. Serveras med rostad sötpotatis och en klick persiljeyoghurt.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Vänd runt med olja på en plåt och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Mixa eller mosa bönorna till ett ganska slätt mos. Blanda bönmoset med färs, yoghurt, persilja, vitlök och alla kryddor.
  3. Forma till 12 biffar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna tills de är genomstekta.
  4. Rör ihop alla ingredienser till yoghurtsåsen och smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med rostad sötpotatis och persiljeyoghurt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalle Ulv

2021-02-22

Supergoda! Enl anvisning men använde 3/4 msk färsk finhackad mynta samt turkisk havreyoghurt. Såsom andra beskriver var det tämligen svårt, nästintill omöjligt få biffarna hålla ihop ordentligt, oavsett värme (prövade medium, 2/3 samt 5/6). Receptet borde justeras, mer bönor eller mindre yoghurt? Lite mer spiskummin, cayenne, peppar skadar inte. Mycket mer vitlök givetvis:-) Svårlagat bra mat efter en dag på vedbacken tyckte även Kajsa.

Lena

2020-04-25

Jag följde tipsen att mosa bönorna väl, ha ordentligt varm stekpanna och minska mängden yoghurt (tog 2 msk). Biffarna höll ihop bra och var goda, ganska starka. Däremot tyckte jag att såsen var mesig så jag tillsatte salt och svartpeppar. Det blev mycket bättre.

Ewa

2020-01-11

God smak, men dom håller absolut inte ihop. Så det är inte biffar man serverar, vet inte vad man ska säga, det blev en enda röra

Coop

2019-05-28

Hej! Vad gäller att biffarna faller isär: Se till att pannan är het när du lägger i biffarna, om det inte är tillräckligt hett så faller dom sönder lättare. För vegetarisk färs: Det finns många olika sorters vegetarisk färs och de beter sig lite olika. Det finns sorter som heter formbar färs, som ofta håller ihop bättre. Man kan också prova att minska mängden yoghurt eller tillsätta lite ströbröd. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör

Philip

2019-05-19

Vi använde vegfärs och det blev bara en rinnig smet. Så gör vi dom igen kommer vi minska mängden yoghurt väsentligt. God smak!

Philip

2019-05-19

Vi använde vegfärs och det blev bara en rivning smet. Så gör vi dom igen kommer vi minska mängden yoghurt väsentligt. God smak!

Johan

2019-05-18

Som andra säger, biffarna ramlar sönder helt och hållet...

Micho

2019-02-05

Mycket goda, jag var orolig för att det skulle bli för mycket smak av mynta men slutresultatet var gott. Yoghurten var även den bra, jag gjorde inga justeringar av mängderna i receptet förutom att jag tog vanlig potatis istället för sötpotatis och tog uppåt 1 kg istället för blygsamma 600 g.

Coop

2019-01-22

Hej Maria, det stämmer, det är spriskummin i både biffarna och såsen. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Maria

2019-01-19

Ska det vara spiskummin både i färssmeten och i persiljeyoghurten?

Sandra

2019-01-15

Hej Biffarna blir otroligt lösa. Håller inte ihop.

Coop

2018-12-12

Hej Johan! Saltet hade tyvärr trillat ur listan, nu är det tillagt, 1 tsk ska det vara. Eftersom det är bönor i behövs inget ägg för att binda, se till att mixa bönorna ordentligt. Känns biffarna för lösa kan du prova att minska mängden yoghurt. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Johan

2018-12-03

Varför inget salt i biffarna? Biffarna faller isär, borde vara ägg med i receptet.

Liknande recept

Spara recept

Varmrökt lax med dillcrème

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Snabb matjesgratäng

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(189)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig ”jansson”

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tortellini med grönkål och valnötter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Liten Janssons frestelse med lax

Betyg
Betyg
(10)