Färsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt

Betyg (1-5):
3.67 (24 betyg)

Saftiga biffar med bönor och yoghurt som är goda att både grilla och steka. Serveras med rostad sötpotatis och en klick persiljeyoghurt.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 18 st
  • 600 g sötpotatis
  • olivolja
  • 400 g vita bönor, avsköljda (på burk)
  • 300 g blandfärs
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 15 g färsk persilja, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 msk torkad mynta
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • olivolja, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Persiljeyoghurt
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 15 g färsk persilja, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Vänd runt med olja på en plåt och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Mixa eller mosa bönorna till ett ganska slätt mos. Blanda bönmoset med färs, yoghurt, persilja, vitlök och alla kryddor.
  3. Forma till 12 biffar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna tills de är genomstekta.
  4. Rör ihop alla ingredienser till yoghurtsåsen och smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med rostad sötpotatis och persiljeyoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-05-28

Hej! Vad gäller att biffarna faller isär: Se till att pannan är het när du lägger i biffarna, om det inte är tillräckligt hett så faller dom sönder lättare. För vegetarisk färs: Det finns många olika sorters vegetarisk färs och de beter sig lite olika. Det finns sorter som heter formbar färs, som ofta håller ihop bättre. Man kan också prova att minska mängden yoghurt eller tillsätta lite ströbröd. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör

Philip

2019-05-19

Vi använde vegfärs och det blev bara en rinnig smet. Så gör vi dom igen kommer vi minska mängden yoghurt väsentligt. God smak!

Philip

2019-05-19

Vi använde vegfärs och det blev bara en rivning smet. Så gör vi dom igen kommer vi minska mängden yoghurt väsentligt. God smak!

Johan

2019-05-18

Som andra säger, biffarna ramlar sönder helt och hållet...

Micho

2019-02-05

Mycket goda, jag var orolig för att det skulle bli för mycket smak av mynta men slutresultatet var gott. Yoghurten var även den bra, jag gjorde inga justeringar av mängderna i receptet förutom att jag tog vanlig potatis istället för sötpotatis och tog uppåt 1 kg istället för blygsamma 600 g.

Coop

2019-01-22

Hej Maria, det stämmer, det är spriskummin i både biffarna och såsen. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Maria

2019-01-19

Ska det vara spiskummin både i färssmeten och i persiljeyoghurten?

Sandra

2019-01-15

Hej Biffarna blir otroligt lösa. Håller inte ihop.

Coop

2018-12-12

Hej Johan! Saltet hade tyvärr trillat ur listan, nu är det tillagt, 1 tsk ska det vara. Eftersom det är bönor i behövs inget ägg för att binda, se till att mixa bönorna ordentligt. Känns biffarna för lösa kan du prova att minska mängden yoghurt. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Johan

2018-12-03

Varför inget salt i biffarna? Biffarna faller isär, borde vara ägg med i receptet.

Liknande recept

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Matkassens caesarsallad

(30)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Örtfrittata

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Bowl med sashimilax

(3)
18 st
  • Ingredienser 18 st
  • 600 g sötpotatis
  • olivolja
  • 400 g vita bönor, avsköljda (på burk)
  • 300 g blandfärs
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 15 g färsk persilja, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 msk torkad mynta
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • olivolja, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Persiljeyoghurt
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 15 g färsk persilja, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin

Färsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt

Betyg (1-5):
3.67 (24 betyg)

Saftiga biffar med bönor och yoghurt som är goda att både grilla och steka. Serveras med rostad sötpotatis och en klick persiljeyoghurt.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Vänd runt med olja på en plåt och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Mixa eller mosa bönorna till ett ganska slätt mos. Blanda bönmoset med färs, yoghurt, persilja, vitlök och alla kryddor.
  3. Forma till 12 biffar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna tills de är genomstekta.
  4. Rör ihop alla ingredienser till yoghurtsåsen och smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med rostad sötpotatis och persiljeyoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-05-28

Hej! Vad gäller att biffarna faller isär: Se till att pannan är het när du lägger i biffarna, om det inte är tillräckligt hett så faller dom sönder lättare. För vegetarisk färs: Det finns många olika sorters vegetarisk färs och de beter sig lite olika. Det finns sorter som heter formbar färs, som ofta håller ihop bättre. Man kan också prova att minska mängden yoghurt eller tillsätta lite ströbröd. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör

Philip

2019-05-19

Vi använde vegfärs och det blev bara en rinnig smet. Så gör vi dom igen kommer vi minska mängden yoghurt väsentligt. God smak!

Philip

2019-05-19

Vi använde vegfärs och det blev bara en rivning smet. Så gör vi dom igen kommer vi minska mängden yoghurt väsentligt. God smak!

Johan

2019-05-18

Som andra säger, biffarna ramlar sönder helt och hållet...

Micho

2019-02-05

Mycket goda, jag var orolig för att det skulle bli för mycket smak av mynta men slutresultatet var gott. Yoghurten var även den bra, jag gjorde inga justeringar av mängderna i receptet förutom att jag tog vanlig potatis istället för sötpotatis och tog uppåt 1 kg istället för blygsamma 600 g.

Coop

2019-01-22

Hej Maria, det stämmer, det är spriskummin i både biffarna och såsen. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Maria

2019-01-19

Ska det vara spiskummin både i färssmeten och i persiljeyoghurten?

Sandra

2019-01-15

Hej Biffarna blir otroligt lösa. Håller inte ihop.

Coop

2018-12-12

Hej Johan! Saltet hade tyvärr trillat ur listan, nu är det tillagt, 1 tsk ska det vara. Eftersom det är bönor i behövs inget ägg för att binda, se till att mixa bönorna ordentligt. Känns biffarna för lösa kan du prova att minska mängden yoghurt. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Johan

2018-12-03

Varför inget salt i biffarna? Biffarna faller isär, borde vara ägg med i receptet.

Liknande recept

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Matkassens caesarsallad

(30)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Örtfrittata

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Bowl med sashimilax

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies