Marinerad hushållsost

Marinerad hushållsost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Chili, vitlök, oliver och färska kryddor ger en underbar marinad som är värd att ta tillvara på då osten har marinerats.

Tillagningstid: 10 minuter
300 g
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g hushållsost skuren i 1,5 + 1,5 cm tärningar
  • 1 skivad, urkärnad röd chili
  • 0.5 dl små svarta oliver
  • 2 delade vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 4 dl olivolja (ska täcka all ost)

Gör så här

  1. Varva osttärningarna med chilin, oliverna, vitlöksklyftor samt kryddor i en burk.
  2. Häll på olivolja så att allt blir inoljat. Låt marinera i kylen ca 2 dagar före användning.

Servering

Servera med bröd eller som tillbehör till kött och fisk.

Tips

Oljan kan sedan användas som smaksättare eller som dressing till sallad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pepparkaksbollar med ädelost och dadlar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Äggröra med parmachips

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Krukost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Tortillasnibbar

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Polarpizzor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grillade tapas

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Valnötspesto med Västerbottensost och rucola

Betyg
Betyg
(25)
Marinerad hushållsost
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 300 g hushållsost skuren i 1,5 + 1,5 cm tärningar
  • 1 skivad, urkärnad röd chili
  • 0.5 dl små svarta oliver
  • 2 delade vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 4 dl olivolja (ska täcka all ost)

Marinerad hushållsost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Chili, vitlök, oliver och färska kryddor ger en underbar marinad som är värd att ta tillvara på då osten har marinerats.

Tillagningstid: 10 minuter
300 g
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Varva osttärningarna med chilin, oliverna, vitlöksklyftor samt kryddor i en burk.
  2. Häll på olivolja så att allt blir inoljat. Låt marinera i kylen ca 2 dagar före användning.

Servering

Servera med bröd eller som tillbehör till kött och fisk.

Tips

Oljan kan sedan användas som smaksättare eller som dressing till sallad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pepparkaksbollar med ädelost och dadlar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Äggröra med parmachips

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Krukost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Tortillasnibbar

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Polarpizzor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grillade tapas

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Valnötspesto med Västerbottensost och rucola

Betyg
Betyg
(25)