Mandelpetits-fours
  • Tid 45 min
  • Ugn 175º

Mandelpetits-fours

4 (1 betyg)

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

15 st
Mandelbotten:
  • 150 g mandelmassa
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 1 ägg
Garnering:
  • 50 g mörk blockchoklad
  • 15 osaltade pistagenötter
Fyllning:
  • 100 g mjuk nougat
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Bottnen

  1. 1

    Värm ugnen. Gör en form av aluminiumfolie, 20 x 20 cm, och ställ den på en plåt. Pensla formen med lite smält fett.

  2. 2

    Riv mandelmassan. Blanda den med övriga ingredienser. Använd gärna matberedare. Finfördela mandelmassan med stålkniven. Bred ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 10­-15 minuter.

Garneringen

  1. 1

    Hacka choklad och nötter var för sig. Lägg chokladen på halva bottnen medan den är varm. Bred ut chokladen jämnt. Strö över nötter. Låt kakan svalna, men inte så länge att chokladen stelnar. Då spricker den lätt när man skär den. Skär hela bottnen i små fyrkanter, ca 3 x 3 cm.

Fyllningen

  1. 1

    Skär nougaten i fyrkanter, ca 3 x 3 cm, sedan fyrkanterna i tunna skivor, 2­3 mm tjocka. Lägg ihop bottnarna två och två med nougat emellan. Om nougaten penslas med lite vatten så fäster bottnarna lättare.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar