För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Mandelbullar med kardemumma

Betyg (1-5):
4.11 (9 betyg)

Bullar är ändå det allra godaste sommarfikat! Här med söt rostad mandelfyllning och kardemumma. Recept av Karoline Jönsson

Tillagningstid: 1 tim + 1 tim 20 min jästid
Ugnstemperatur:225º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2.5 dl havredryck /mjölk
  • 1 dl rapsolja
  • 35 g jäst
  • 1 krm salt
  • 8 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 dl mandel
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk kardemummakärnor
  • 125 g mjölkfritt margarin /smör
  • Topping
  • 2 msk Havregrädde /grädde, till pensling
  • 0.5 dl pärlsocker, att strö på
  • 2 msk vatten
  • 2 msk strösocker

Gör så här

  1. Värm havredryck och olja till 37° i en kastrull. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med lite av degvätskan. Tillsätt resten av vätskan, socker och mortlade kardemummakärnor.
  2. Tillsätt salt och mjölet lite i taget, arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa 1 timme under bakduk.

Fyllning

  1. Rosta mandeln i torr stekpanna på medelvärme tills den fått fin färg. Mixa mandel och socker fint i en matberedare monterad med knivblad. Tillsätt margarin och mortlad kardemumma och mixa vidare tills det blir en bredbar smet.
  2. Stjälp upp degen med mjöliga händer på ett lätt mjölat bakbord. Kavla ut till en 40 x 70 cm stor rektangel. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär av ändbitarna och dela sedan längden i 4 cm stora bitar.
  3. Tryck ner en ätpinne vågrätt i mitten rätt ovanpå bullen så att sidorna viks uppåt och insidan blir synlig. Vrid försiktigt ut pinnen och gör lika med alla bullarna. Lägg över bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 20 min.
  4. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med havregrädde och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Koka upp vatten och socker tills sockret smält. Pensla de nygräddade bullarna med sockerlagen och låt dem svalna på galler under duk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pernilla

2020-07-07

Jennifer: nej, det behövdes inte, mycket goda (stora) bullar!

Jennifer

2020-07-06

Jättegoda bullar! Bytte oljan mot smält, mjölkfritt margarin istället. Pernilla: Jag varken skållade eller skalade mandeln, det stod det ju inget om. Blev jättegoda bullar!

Pernilla

2020-07-05

Ska mandeln skållas och skalas?

Ingemar

2020-07-02

Riktigt goda bullar. Jag omräknade receptet utifrån ett paket jäst och fick då ca 40 bullar.

Liknande recept

Äppelkaka med havregryn

(163)

Saffranspannkaka med mandel

(62)

Kulfi - Indisk glass

(18)

Adventsbulle extra allt

(30)

Kanelsnittar - Lotta Lundgren

(5)

Kardemummabullar med pistagenötter

(2)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Rickards kärleksmums

(12)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2.5 dl havredryck /mjölk
  • 1 dl rapsolja
  • 35 g jäst
  • 1 krm salt
  • 8 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 dl mandel
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk kardemummakärnor
  • 125 g mjölkfritt margarin /smör
  • Topping
  • 2 msk Havregrädde /grädde, till pensling
  • 0.5 dl pärlsocker, att strö på
  • 2 msk vatten
  • 2 msk strösocker

Mandelbullar med kardemumma

Betyg (1-5):
4.11 (9 betyg)

Bullar är ändå det allra godaste sommarfikat! Här med söt rostad mandelfyllning och kardemumma. Recept av Karoline Jönsson

Tillagningstid: 1 tim + 1 tim 20 min jästid
Ugnstemperatur:225º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm havredryck och olja till 37° i en kastrull. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med lite av degvätskan. Tillsätt resten av vätskan, socker och mortlade kardemummakärnor.
  2. Tillsätt salt och mjölet lite i taget, arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa 1 timme under bakduk.

Fyllning

  1. Rosta mandeln i torr stekpanna på medelvärme tills den fått fin färg. Mixa mandel och socker fint i en matberedare monterad med knivblad. Tillsätt margarin och mortlad kardemumma och mixa vidare tills det blir en bredbar smet.
  2. Stjälp upp degen med mjöliga händer på ett lätt mjölat bakbord. Kavla ut till en 40 x 70 cm stor rektangel. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär av ändbitarna och dela sedan längden i 4 cm stora bitar.
  3. Tryck ner en ätpinne vågrätt i mitten rätt ovanpå bullen så att sidorna viks uppåt och insidan blir synlig. Vrid försiktigt ut pinnen och gör lika med alla bullarna. Lägg över bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 20 min.
  4. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med havregrädde och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Koka upp vatten och socker tills sockret smält. Pensla de nygräddade bullarna med sockerlagen och låt dem svalna på galler under duk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pernilla

2020-07-07

Jennifer: nej, det behövdes inte, mycket goda (stora) bullar!

Jennifer

2020-07-06

Jättegoda bullar! Bytte oljan mot smält, mjölkfritt margarin istället. Pernilla: Jag varken skållade eller skalade mandeln, det stod det ju inget om. Blev jättegoda bullar!

Pernilla

2020-07-05

Ska mandeln skållas och skalas?

Ingemar

2020-07-02

Riktigt goda bullar. Jag omräknade receptet utifrån ett paket jäst och fick då ca 40 bullar.

Liknande recept

Äppelkaka med havregryn

(163)

Saffranspannkaka med mandel

(62)

Kulfi - Indisk glass

(18)

Adventsbulle extra allt

(30)

Kanelsnittar - Lotta Lundgren

(5)

Kardemummabullar med pistagenötter

(2)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Rickards kärleksmums

(12)