Mandelbullar med kardemumma

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.79 (14 betyg)

Bullar är ändå det allra godaste sommarfikat! Här med söt rostad mandelfyllning och kardemumma. Recept av Karoline Jönsson

Tillagningstid: 1 tim + 1 tim 20 min jästid
Ugnstemperatur:225º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2.5 dl havredryck /mjölk
  • 1 dl rapsolja
  • 35 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1 krm salt
  • 8 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 dl mandel
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk kardemummakärnor
  • 125 g mjölkfritt margarin /smör
  • Topping
  • 2 msk Havregrädde /grädde, till pensling
  • 0.5 dl pärlsocker, att strö på
  • 2 msk vatten
  • 2 msk strösocker

Gör så här

  1. Värm havredryck och olja till 37° i en kastrull. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med lite av degvätskan. Tillsätt resten av vätskan, socker och mortlade kardemummakärnor.
  2. Tillsätt salt och mjölet lite i taget, arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa 1 timme under bakduk.

Fyllning

  1. Rosta mandeln i torr stekpanna på medelvärme tills den fått fin färg. Mixa mandel och socker fint i en matberedare monterad med knivblad. Tillsätt margarin och mortlad kardemumma och mixa vidare tills det blir en bredbar smet.
  2. Stjälp upp degen med mjöliga händer på ett lätt mjölat bakbord. Kavla ut till en 40 x 70 cm stor rektangel. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär av ändbitarna och dela sedan längden i 4 cm stora bitar.
  3. Tryck ner en ätpinne vågrätt i mitten rätt ovanpå bullen så att sidorna viks uppåt och insidan blir synlig. Vrid försiktigt ut pinnen och gör lika med alla bullarna. Lägg över bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 20 min.
  4. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med havregrädde och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Koka upp vatten och socker tills sockret smält. Pensla de nygräddade bullarna med sockerlagen och låt dem svalna på galler under duk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-08-28

Hej Ulla Margaretha. Ingredienserna hade ramlat bort men är nu tillbaka i receptet. Det ska vara precis som du skriver 1 dl socker och 1 tsk kardemumma i degen. Tack för att du påpekade det! Mvh Maja, redaktör

Ulla Margaretha

2020-08-12

Receptet stämmer inte med det som fanns i Mersmak. Här saknas bla 1 dl socker och 1 tsk kardemumma i degen samt 7-8 dl vete. Jättegoda bullar när man går efter rätta receptet

Pernilla

2020-07-07

Jennifer: nej, det behövdes inte, mycket goda (stora) bullar!

Jennifer

2020-07-06

Jättegoda bullar! Bytte oljan mot smält, mjölkfritt margarin istället. Pernilla: Jag varken skållade eller skalade mandeln, det stod det ju inget om. Blev jättegoda bullar!

Pernilla

2020-07-05

Ska mandeln skållas och skalas?

Ingemar

2020-07-02

Riktigt goda bullar. Jag omräknade receptet utifrån ett paket jäst och fick då ca 40 bullar.

Liknande recept

Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Ciderkokta äpplen med toscatäcke

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rickards kärleksmums

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Mandel-, lingon- och rosmarinskorpor

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Lussebullar med fyllning

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Mjuk pepparkaka med kolasås och lingon

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Kulfi - Indisk glass

Betyg
Betyg
(18)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2.5 dl havredryck /mjölk
  • 1 dl rapsolja
  • 35 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1 krm salt
  • 8 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 dl mandel
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk kardemummakärnor
  • 125 g mjölkfritt margarin /smör
  • Topping
  • 2 msk Havregrädde /grädde, till pensling
  • 0.5 dl pärlsocker, att strö på
  • 2 msk vatten
  • 2 msk strösocker

Mandelbullar med kardemumma

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.79 (14 betyg)

Bullar är ändå det allra godaste sommarfikat! Här med söt rostad mandelfyllning och kardemumma. Recept av Karoline Jönsson

Tillagningstid: 1 tim + 1 tim 20 min jästid
Ugnstemperatur:225º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm havredryck och olja till 37° i en kastrull. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med lite av degvätskan. Tillsätt resten av vätskan, socker och mortlade kardemummakärnor.
  2. Tillsätt salt och mjölet lite i taget, arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa 1 timme under bakduk.

Fyllning

  1. Rosta mandeln i torr stekpanna på medelvärme tills den fått fin färg. Mixa mandel och socker fint i en matberedare monterad med knivblad. Tillsätt margarin och mortlad kardemumma och mixa vidare tills det blir en bredbar smet.
  2. Stjälp upp degen med mjöliga händer på ett lätt mjölat bakbord. Kavla ut till en 40 x 70 cm stor rektangel. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär av ändbitarna och dela sedan längden i 4 cm stora bitar.
  3. Tryck ner en ätpinne vågrätt i mitten rätt ovanpå bullen så att sidorna viks uppåt och insidan blir synlig. Vrid försiktigt ut pinnen och gör lika med alla bullarna. Lägg över bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 20 min.
  4. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med havregrädde och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Koka upp vatten och socker tills sockret smält. Pensla de nygräddade bullarna med sockerlagen och låt dem svalna på galler under duk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-08-28

Hej Ulla Margaretha. Ingredienserna hade ramlat bort men är nu tillbaka i receptet. Det ska vara precis som du skriver 1 dl socker och 1 tsk kardemumma i degen. Tack för att du påpekade det! Mvh Maja, redaktör

Ulla Margaretha

2020-08-12

Receptet stämmer inte med det som fanns i Mersmak. Här saknas bla 1 dl socker och 1 tsk kardemumma i degen samt 7-8 dl vete. Jättegoda bullar när man går efter rätta receptet

Pernilla

2020-07-07

Jennifer: nej, det behövdes inte, mycket goda (stora) bullar!

Jennifer

2020-07-06

Jättegoda bullar! Bytte oljan mot smält, mjölkfritt margarin istället. Pernilla: Jag varken skållade eller skalade mandeln, det stod det ju inget om. Blev jättegoda bullar!

Pernilla

2020-07-05

Ska mandeln skållas och skalas?

Ingemar

2020-07-02

Riktigt goda bullar. Jag omräknade receptet utifrån ett paket jäst och fick då ca 40 bullar.

Liknande recept

Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Ciderkokta äpplen med toscatäcke

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rickards kärleksmums

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Mandel-, lingon- och rosmarinskorpor

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Lussebullar med fyllning

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Mjuk pepparkaka med kolasås och lingon

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Kulfi - Indisk glass

Betyg
Betyg
(18)