Malawikryddad soppa

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Pumpasoppa kryddad på östafrikanskt vis.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 7.5 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
  • 2.5 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 750 g skalad och tärnad pumpa
  • 30 g smör eller margarin
  • 2 hackade gula lökar
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 3 msk kallt vatten
  • 1 msk socker
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • Kryddblandning:
  • 3 krm koriander
  • 3 krm mald spiskummin
  • 3 krm gurkmeja
  • 1 kardemumma
  • 2 krm chilipeppar eller kajennpeppar
  • 1 krm kryddnejlika

Gör så här

  1. Koka upp buljongen och apelsinjuice, tillsätt den tärnade pumpan och låt sjuda tills pumpan blivit mjuk. Låt svalna och mixa till en puré. Hetta upp matfettet i en separat kastrull. Smaksätt med några tsk av kryddblandningen samt löken och stek tills den är genomskinlig.
  2. Rör ner vetemjölet blandat med vatten, häll över pumapurén, lite åt gången under omrörning. Hetta upp och smaka av med socker, salt och peppar.
  3. Den starka kryddblandningen är vanlig i Malawi i Östafrika.

Servering

Servera tillsammans med vitt fullkornsbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Veronika

2013-09-21

Jag tyckte det smakade alldeles för mycket apelsin! Jag tog i 1 dl röda linser också!

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Pumpasoppa med varmrökt sidfläsk och salvia

(16)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Pumpasoppa med fylld tortilla

(7)

Skummande sparrissoppa

(14)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 7.5 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
  • 2.5 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 750 g skalad och tärnad pumpa
  • 30 g smör eller margarin
  • 2 hackade gula lökar
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 3 msk kallt vatten
  • 1 msk socker
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • Kryddblandning:
  • 3 krm koriander
  • 3 krm mald spiskummin
  • 3 krm gurkmeja
  • 1 kardemumma
  • 2 krm chilipeppar eller kajennpeppar
  • 1 krm kryddnejlika

Malawikryddad soppa

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Pumpasoppa kryddad på östafrikanskt vis.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp buljongen och apelsinjuice, tillsätt den tärnade pumpan och låt sjuda tills pumpan blivit mjuk. Låt svalna och mixa till en puré. Hetta upp matfettet i en separat kastrull. Smaksätt med några tsk av kryddblandningen samt löken och stek tills den är genomskinlig.
  2. Rör ner vetemjölet blandat med vatten, häll över pumapurén, lite åt gången under omrörning. Hetta upp och smaka av med socker, salt och peppar.
  3. Den starka kryddblandningen är vanlig i Malawi i Östafrika.

Servering

Servera tillsammans med vitt fullkornsbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Veronika

2013-09-21

Jag tyckte det smakade alldeles för mycket apelsin! Jag tog i 1 dl röda linser också!

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Pumpasoppa med varmrökt sidfläsk och salvia

(16)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Pumpasoppa med fylld tortilla

(7)

Skummande sparrissoppa

(14)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies