Maki-rulle med kallrökt lax och wasabikräm

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Flagad rostad mandel ger den lena maki-rullen en helt ny dimension.

Tillagningstid: 25 min
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 2 nori-ark
  • 300 g kallrökt lax i skivor
  • 200 g cream cheese
  • 1 msk wasabi
  • 0.5 gurka, i stavar
  • 0.5 dl mandelspån, torrostade
  • 0.5 dl finskuren gräslök

Gör så här

  1. Lägg ut lax i en rektangel stor som ett nori-ark på en bit plastfolie. Lägg på ett nori-ark. Rör ihop färskosten med wasabi och ev lite vatten så den blir bredbar.
  2. Täck nori-arket med ett tunt lager wasabiost och lägg ut gurkstavarna längs med ena långsidan. Rulla ihop från långsidan till en rulle med hjälp av plastfilmen. Strö ut mandelspån och gräslök på en skärbräda. Ta bort plasten. Rulla så att detta fäster på rullen. Skär upp i cm-breda skivor.
  3. Strö ut mandelspån och gräslök på en skärbräda. Ta bort plasten. Rulla så att detta fäster på rullen. Skär upp i cm-breda skivor.

Tips

Förvara rullen i kylen och skär upp direkt vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ansjovisröra med brynt smör

(0)

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

(3)

Stompad jansson

(6)

Krämig citrongrässill

(1)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Enkla gravlaxbakelser

(3)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(26)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 nori-ark
  • 300 g kallrökt lax i skivor
  • 200 g cream cheese
  • 1 msk wasabi
  • 0.5 gurka, i stavar
  • 0.5 dl mandelspån, torrostade
  • 0.5 dl finskuren gräslök

Maki-rulle med kallrökt lax och wasabikräm

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Flagad rostad mandel ger den lena maki-rullen en helt ny dimension.

Tillagningstid: 25 min
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg ut lax i en rektangel stor som ett nori-ark på en bit plastfolie. Lägg på ett nori-ark. Rör ihop färskosten med wasabi och ev lite vatten så den blir bredbar.
  2. Täck nori-arket med ett tunt lager wasabiost och lägg ut gurkstavarna längs med ena långsidan. Rulla ihop från långsidan till en rulle med hjälp av plastfilmen. Strö ut mandelspån och gräslök på en skärbräda. Ta bort plasten. Rulla så att detta fäster på rullen. Skär upp i cm-breda skivor.
  3. Strö ut mandelspån och gräslök på en skärbräda. Ta bort plasten. Rulla så att detta fäster på rullen. Skär upp i cm-breda skivor.

Tips

Förvara rullen i kylen och skär upp direkt vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ansjovisröra med brynt smör

(0)

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

(3)

Stompad jansson

(6)

Krämig citrongrässill

(1)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Enkla gravlaxbakelser

(3)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(26)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies